MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

января 23, 2025, 16:26:59 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 156959 раз)
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1020 : июня 18, 2013, 15:46:07 »

Езокса слухати не треба, то внього заздрощі
То не заздрощі, то городощі. І почуття патріотизму по відношенню до малої батьківщини. Ну та й що, що в нас  нетрансформованного ландшафту залишилися лише маленьки клаптики? Зато ціх самих клаптиках таравостой незрівнянно крутіший (точного формального визначення терміну "крутіший" нажаль дати не можу, во це відчуття, яке йде від сердця) ніж у вас на ваших неосяжних просторах. От якби в нас усе не було давно розпахано, так тоді ніхто б не посмів оскаржувати той факт. що Донецькій степ крутіший за миколайвський і херсонський. Но і те, що залишилося, все ще нагадє о його колишій величі, яку, взагалі-то, можна повернути при зміні відношення суспілства доприродокористування. Так, не в останнню чергу більш гарний вигляд наших фітоценозів, порівняно з вашими, завдячує більшій середньорічній кількості опадів. Но це ж добре! А посуха в цьому сезоні у нас таки є. Тільки це посуха за нашими мірками, а за вашими ні. А от найстрашніша посуха. яка коли-небудь була у вас по міркам племен берберів - це просто слякоть. А найбільш дощове літо Донеччіни здавалося б посухою у середній смузі Россії. Усе познається в порівнянні, хоя до Гієрофиса ця істина щось не як не доходить, скільки я о ній не торочу. А то що ви за Аркадієм вважаєте ваш степ і ліси крутішими за наш, то абсолютно нормально, це ж прояв вашого власному патріотизму до малої батьківщини. Потому консенсуса у суперечці, ция природа краща не буди і бути не може, тому що кожен буди наголошувати, що його.
Езокс, твоє "височенне" різнотравья- це просто комплекс рослинности схилу балки, це не степ у вузькому сенсі ну аж ніяк і не разу.
Степ- це перш за усе простір
А от я незгоден з твоїм визначенням. У данному випадку під степом я розумію не простори, де можна розгулятися татарським коням, а конкретні формації рослинності зі своїми характерними сінтаксономічними признаками. І навить на клаптику земли метр на метр, по харерним особливостям фітоценозу буває можливо визначити степ то, ліс, або поле. А причому тут англійська мова взагалі незрозуміло, звідки англічанам взагалі відомо що таке степ?
Рибалки місцеві називають цю істоту "водяний тарган"
Ну ти й знайшов достовірне джерило науковіх назв комах! А як місцеві рибалки водяного ужа називають?
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1021 : июня 18, 2013, 16:00:21 »

Прочитав попереднє повідомлення...-1 Извиняющийся
Правильно сказано про види-індикатори (лісу, степу чи ще чогось). Щоб абстрагуватись від свого патріотизму місцевого і могти нормально оцінити місцевість треба хоча б побувати в тій місцевості, бо ні текст ні фото не можуть передати дику природу такою як вона є Улыбается Принаймні на теренах Миколаївщини  я був (та й долину Сіверського Донця бачив і саму річку теж, а це мало не найбільша гордість місцевих вчених). Принаймні є з чим порівнювати Улыбается Можу сказати, що всюди є свої "перлини"  Наприклад, такого степу, як на Миколаївщині нема на Херсонщині, а таких плавнів, як на Херсонщині нема на Миколаївщині іі т.д.  І це добре, бо це ж не одноманіття якесь Улыбается А Езоксу для того, щоб хоча б для самого себе оцінити тутешню місцевість треба тут хоча б побувати (чого він не зробить) 

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1022 : июня 18, 2013, 17:32:58 »

Esox, те що кожен хвалить свій шесток, це одне )))
Але є ще обьективні фактори, ти взагалі типу науковець чи хто? ))))
Всеж таки називати степом треба цілком конкретні ділянки, твоя ділянка ну ніяк не підходить під цю назву! Там дійсно природня рослинність і скорійш за усе ніколи не орений грунт. Але та рослинність- це не спеп, і навіть не степовий схил. Це унікальна рослинність схилів ярів, яка сама по собі, це мезоксерофільне різнотравья чи щось типу того. Степ це взагалі то доволі однорідна і небагата видами рослин площа, суцільна ковила чи полин. І простір для цього дуже важливий! Ти хоч читав якісь статті про степ і його формування та климаксний стан? Улыбается
Те що є десь клаптик ковили чи полину, це не означає що там степ )))
І ще добряча доля обьєктивності- Esox, ти присмоктався до однієї балки і на її основі розказуєш про вашу природу, хоча навколо Донецька с Гугля видно купу балок і ярів, де видно і якійсь степ і ще багато чого. Короче кажучи, у вас може бути не так і погано в плані простору, але ти присосався до якогось клаптика і усе тут)))
Так що куди там до Херсонщини, Esox ти хоч би околиці Донецка облазив, і то було б усім цікаво.

Аркадій, ну взагалі то, прикол у тім що і степ такій як у нас є на Херсонщині, і плавні такого типу як в пустелі є в Миколаївщині(на Кінбурні) ))) Взагалі то тупо по адміністративних межах проводити якісь порівняння Улыбается
Я ось нещодавно дізнався, що виявляєтся в Асканіі Нові є дуже велика полоща степу! Я і не знав, я вважав що Асканія нова це заповідна ділянка степу(десь 2.5кв.км), ще таке пониззя де вони тримають всяку худобу(там теж типу степ, але там усе худоба зїла Улыбается ), а виявилося що там є ще величезні два клаптика степу зі статусом типу нац-парка, де можна ходити та пасти худобу, дуже велики, до 10км кв.
Але все одно у нас площі більші- полігон Капустяна Балка- десь 25кв км(25000га!!! ) а полігон Широкий Лан майже вдвічі більше! Це кажуть, самий великий степовий простір в Европі Улыбается Він знаходится на межах двох областей, нажаль, це полігон діючий Извиняющийся

І всеж таки головна перлина це пустеля, це місце по різноманіттю єкотопів можно порівнювати з ЮБК, хоча тікі дуже відносно, бо всеж це різні формаціі- гори та пісчано-торфяна рівнина, і ще на відміну від ЮБК там дійсно дика природа та нема туристів під кожним кущом, так що і нужду спустити нема де ))))
Та і у Святогірську мабуть таж сама ситуація. А в пустелю туристи їхати не будуть ніколи, там одни тікі комарі з кулак, а якій лагідний пісочек там коли +40 на вулиці уууууу ))))

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1023 : июня 18, 2013, 17:52:30 »

Степ, як у вас на Херсонщині є, але він навіть виглядає інакше і площа менша, а отже не такий! А Волижний ліс (плавні на Кінбурні) це плавні, але ж не той комплекс, що простягається від Кізьомису  до Нової Каховки (а отже не те)  Як я казав вище, був я і на Кінбурні і навколо Асканії, тому хоч знаю, про що кажу. А буферна зона заповідника того, то взагалі гидота (там навіть птахів мало). Там пасеться величезна кількість свійської худоби, а ще й постійно пожежі там і з Миколаївщиною це й порівнювати важко. Пропісок і пустелю я в цій темі нормальний фотозвіт виклав (якщо є бажання, то можеш перечитати), де і розповів і про піщані бурі і про спеку і про купу вибухівки під ногами...
А те, що місця в пустелі не для туристів це на 100% так. Козачелагерна арена--нерозміновианий полігон, що використовувався для утилізації вибухівки (а ще там спекотно, ніби в пеклі й піщані бурі з ніг збивають й дихати заважають). В Буркутах я кожен день знаходив всередині намету купку кліщів, малих каракуртів,а про море комарів я взагалі мовчу. А п"явки!! Скільки там п"явок! Вони аж на сушу вилізають, щоб пошукати здобич

http://myreptile.ru/forum/index.php?topic=10349.msg202332;boardseen#new

А про степових гадюк, жовтобрюхів і решту я взагалі мовчу 
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1024 : июня 18, 2013, 21:18:52 »

А в продовження теми про туристів, а точніше їх відсутність додам, як я вже казав, що дуже багато в Олешківських пісках єнотовидних собак, є лисиці (які іноді хворіють на сказ). А миші це просто шедевр  Ось спиш в наметі, я стінки того намету завтовшки в пару міліметрів і якраз ці пару міліметрів відділяють твоє вухо від гризуна, що активно шкрябає лапкаи по намету 

А це біотоп з неймовірною щільністю популяції п"явок! Ще й не одного виду, а всіх видів, що водяться на Херонщині!
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1025 : июня 18, 2013, 21:20:38 »

Що, невже усіх пьявок? ))))))) Ти хочь уявляєш скікі їх видів? Улыбается Особливо на Херсонщині!
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1026 : июня 18, 2013, 21:26:34 »

Що, невже усіх пьявок? ))))))) Ти хочь уявляєш скікі їх видів? Улыбается Особливо на Херсонщині!

Мені спеціаліст з герудомедицини сказав, що там є всі. Сам я цим не дуже цікавлюсь, тому просто вірю хорошій людині

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1027 : июня 18, 2013, 21:31:58 »

Ось ще фотки звідти

Болота там дуже гарні, але ця посуха впливає не дуже позитивно. Зараз повиростало неймовірно багато кропиви на території, що раніше була болотами й біля ще існуючих водойм. Ще й така висока і потужна, що навіть крізь щільні штані дістає до шкіри!

Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1028 : июня 18, 2013, 21:34:06 »

Мені спеціаліст з герудомедицини сказав, що там є всі
Звідки йому знати всі види п'явок, якщо в медицині використовується лише один?
та й долину Сіверського Донця бачив і саму річку теж, а це мало не найбільша гордість місцевих вчених
І на підгрунтті цього факту ти вважаєш, що знайомий з природою усієї області. Типу, що раз Донець - перлина, то в інших місцях так само або гірше? Ха-ха-ха! Долина донця взагалі мало чи не найбільш нетиповий ландшафт для Донецької облаті, вона вклинилася як чужерідне утворення. Там не кращє, не гірше, там просто зовсім-зовсім інакше, аніж в інших районах Донеччини. Тому той факт, що ти ознайомився з Донцем взагалі нічого не говорить о тому, чи знайомий ти з Донецьким краєм. В поймі донця пречудові ліси та луки, але як раз типового донецького степу там немає взагалі. І різноманіття та біомасса комах, як мені здалося, набагато меньша, ніж на околицях Донецьку.
Степ це взагалі то доволі однорідна і небагата видами рослин площа, суцільна ковила чи полин
С чого ти таке взяв. Це може у вас такий степ, хояи навряд, бо на твоїх фотках щось нема ані суцільного ковилу, ані полину. Так що, певно, це казахского степу стосується, чи калмикського, але аж ніяк не українського. І у нас, на донеччині, степ історічно більш богат видами рослин, ніж на півдні. Таксамо багат, але вже іншими видами середній правобережний теп, на кордоні з лесостепом. Та й взагалі, поділ на степ і лісостеп штучний, нема такого природнього біотопу як лісостеп. Є окремо ліс і степ, яки можуть  чергуватися між собою на окремих ділянках уьтворюючи мозаїчний ландшафт. який і пролозхвали лісостепом. Саме такий тип ландшафту властив Донеччині. І саме у цій боротьбі протилеждностей і народжується небачине в більш одноманітних біотопах різноманіття видів. А ти, Роман, судиш однобоко, типа то лише степ, який південний сухий як у вас. А степи дуже різні бувають. У нас степ інший. І в той моїй балці зверху правого схилу саме степ, що ввизначається по рослинам-індикаторам, а знизу - луки, тому і біотоп має назву "луково-степовий схил". А такого окремого різновиду рослинності як "ярова" не буває. У балках може бути і степ, і луки, і ліс, і болото і взагалі водойма. І то , що воно растошловане на склоні зовсім не свідчить, що то не степ, або не ліс. А взагалі, почитай чсаме поро Донецький степ, або "Донецький лісостеп", мжливо тоді твоє сприйняття степу стане меньш однобоким.
навколо Донецька с Гугля видно купу балок і ярів, де видно і якійсь степ
Ану покажи, де там с Гугля видно навколо Донецьку саме той степ, який ти вважаєш справжнім?
P.S.  Чого на мило не выдповыдаєш?
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1029 : июня 18, 2013, 21:39:35 »

Цей знімок я зробив, коли град йшов

Прудкі ящірки там є, але не надмірно багато. В основному, бігають біля краєчків стежок і по вершинах високої й щільної трави (а цього там повно)

Ящурки звісно теж є, але вони на пісках, а не біля боліт Улыбается

Страниц: 1 ... 101 102 [103] 104 105 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018