Ось невеличкий звіт про не дуже звичайну суспільну мандрівку до балки №1, яка проходила майже у тому складі, в якому проходив перший похід до ціеі балки.
Саме головне дійство- це звичайно звільнення паласового полоза, який був відпущеній там, де його і знайшли, точнісенько у ту саму дірочку
Потім Василій зі своєю дружиною зробили невеличку розвідку місць, підходящих для дослідження водних комах, а я допомогав Аркадію шукати полозів.
Ми знайшли мабуть не дуже багато полозів, але гарно поспілкувалися рідною мовою
та подивилися краевиди.
Доречі, ми бачили й дуже важливу харчову ланку у живленні жовточеревого полоза- зайця )))
Також ми знайшли дуже багато звичайних вужів- мабуть 4 особини, та водяного вужа з незвичайно гарним забарвленням.
Ще знайшли дуже гарного метелика- ведмедицю, я іі визначів як ведмедиця кайя, але потім виявилось що це ведмедиця сільска, сенсаціі не сталося, але теж дуже цікаво, що вона знайшлась.
Погода була дуже гарною- не дуже спекотно, невеличка хмарність, та майже без дощу.
Ще я був здивований кількістью різноманіття видів водних жуків та професіональним визначенням навіть самих маленьких з них Василіем з його дружиною- я почував себе дуже дивно- як би я взагалі нічого не знаю про водних жуків, насправді воно так і є ;)
Ще звітую- усі рибкі, що зпіймались у процесі дослідження водної фауни, яки виявилися девьятиіглими колюшками, гарно перенесли переїзд, та проходять адаптаційний період та карантин!