Херсонщина—різноманітний і дивовижний край. Хоч трошки познайомлю вас з однією з її принад—Олешківські піски. Колись це була величенька пустеля, але з часом її засадили лісом для прибутку і захисту від пильових бурь. А той її шмат, що менше за всі інші піддався „залісненню” називають Олешківська пустеля (та про неї іншим разом)

В одній з своїх ділянок Олешківськім піски межують з Ягорлицьким лиманом. Доречі, частина цих земель—біосферний заповідник, а ще шмат—національний парк (принаймні скоро їм стане). Лиман:

Взагалі, я ліпше продемонструю фотографії, а якщо виникнуть запитання то відповім (щоб не розписувати все про все)

Цікаво те, що там дуже легко загубитися. І це не жарт! Здавалося є дереве, рослини—орієнтири, але все настільки однакове, що там постійно хтось губиться (навіть місцеві).

Влітку в затінку на Херсонщині температура буває вища за 45 градусів. Уявіть, як воно там в таку погоду!!!

Погоджуюсь, Олешківськім піски менші за Сахару, але в масштабі з людиною вони велетенські. Герпетологи уявіть: скільки цікавих тварин з усього світу могли б там мешкати...

Навіть для тренованої людини мандрівка цими землями влітку—це справжнє випробування!
А ще є багато легенд про деякі ділянки Олешківських пісків. Кажуть, що там є аномальні зони, але мені здається, що то „замануха” для дурних туристів

Ось що там є, так це кургани. Але в мене чомусь нема їхніх якісних фото.

Ці фото зроблені біля Іванівни, Голо пристанського району

Насолоджуйтеся!!!