MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 20:23:20 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158697 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #930 : мая 10, 2013, 10:16:45 »

Квітка-гарнюня   Ось ще сфоткав для фанатів ботаніки
Над цією фразою Iris pseudacorus, під - Fumaria sp.

[/quоte]

Ну то що: це щось рідкісне чи ні?
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #931 : мая 10, 2013, 13:55:03 »

Ні, димянки - взагалі сорняки.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #932 : мая 22, 2013, 20:34:28 »

Ух... Ну вже не новина, але був я тут нещодавно на теренах Полтавщини. СПОДОБАЛОСЬ!! Здавалося б не так вже й далеко, а просто таки інший світ Улыбается Інформації багато, а довго розписувати і фото показувати ліньки, тому спробую тезово.

Всюди ліси, ліси і ще раз ліси. При тому штучних насаджень реально не багато. Справжні ліси такі щільні та насичені. Сама місцевість вся стоїть на пагорбах, тому коли йдеш гущавиною лісу, то частенько то лізеш вгору то котишся зі схилу 

Рослин так багато, що буває видимість обмежується кількома метрами навколо, а далі суцільна зелень. Ось де треба занання місцевості і "козячих стежок", бо наівть якщо йти біля місць, де повно тварин, то крок праворуч чи ліворуч і вже нічого не помітиш.

Якщо довго йти лісом, то відчуття починають нагадувати пересування плавнями: картинка взагалі не змінюється.

Прикольно й те, що великий і могутній ліс просто таки вростає в саму Полтаву. Тому навіть в межах міста люди зустрічають багато чого цікавого.

На Полтавщині багато дрібненьких водойм, ярів і все це вкупі з лісом 

Для мешканця півдня місця доволі незвичні. Купа лісової фауни, дивні місця і що головне, ніяка це не екопустеля! Воно теж високопродуктивне, просто розподіл біоти і ефективні методики пошуку цікавих видів відрізняються від того самого на Херсонщині.

Ось вам приклад: зелень собі й зелень. А хтось на фотографії бачить цікави біотоп? А він там є і я його якраз з цієї позиції розгледів

Там між дерев визирає не дуже велика водойма вкрита ряскою і насичена батрахофауною.
Загалом не рідко в таких хащах хтось сидить на самій вершині пагорба чи схилу

Здавалося б не Пониззя Дніпра, а водойм багатенгько

Шкода що багато часу пішло на розвідку. Якщо шукати у вже розвіданих місцях, то воно буде взагалі прикольно.

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #933 : мая 22, 2013, 21:03:56 »

А саме знахідки де? )))
Килотонни годюк, мідянок і всього такого)))

І чого це воно там непродуктивне? Полтава це ж не тундра )) Взагалі майже вся Україна знаходится в межах дуже великох кількості сонячного випромінювання. Тому головний лімітучий фактор у нас- це волога, через те і на полтавщині купа рослинності. Там мабуть вже купа дощів була, а у нас жодного майже, і починаєтся вже глибока грунтова посуха, і там де терофіти домінують- вже усе висохло і скоро запалають тотальні пожежи.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #934 : мая 22, 2013, 21:19:47 »

Я й не казав що то пустеля, а навіть навпаки .А про вологу ти правий: раз на 2 дні йшла потужна гроза і мало не кожного дня дрібний дощик. З усіх цих опадів я не потрапив лише під 1 чи 2 Извиняющийся  Блискавку сфоткати не вийшло, але грозові хмари видно чітко. Думаєте, що тоді на дворі була ніч? А НІ! Це так хмарами небо затягнуло ввечері, що аж темно стало

Відповідно і гриби були, але так як в цій справі я однолюб   а самчних трутовиків не було, то я нічого й не їв з них.

Про решту розкажу пізніше, а то мені ліньки ще й фінал Кубку України йде  

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #935 : мая 31, 2013, 23:38:28 »

Чи то я вже занадто ледащий чи втомився сильно, але все ж напишу пару рядків.
Якось один дуже розумний і талановитий дядько казав мені, що спіймати власноруч щитня це неймовірно складно і загалом круто. Так ось, Я СПІЙМАВ ЩИТНЯ!! І навіть додому приніс Улыбается Прикольна штука воно, скажу я вам.
ПС
Є і фото і сам щитень, але я пізніше викладу знімки, бо або ліньки або сильно втомився (важко визначити)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #936 : мая 31, 2013, 23:51:36 »

Аркадій, і де ж ти його спіймав!? Невже в пустелях херсонщини? Улыбается Якщо на Херсонщіні спіймав, то це дійсно круто, так що давай викладую фотки та чекай, може то самка і вона відкладе яйця Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #937 : мая 31, 2013, 23:57:54 »

Спіймав на теренах Херонщини, але ж звісно не в пустелі. Якби ще й в пустелі спіймав, то це було б занадто круто  Зараз знайду в собі сили і хоч 1 фото покажу.
ПС
Справа в тому, що гіпотетично я ще щитня спіймати можу (там головне знайти і не літати в хмарах під час пошуків. Тваринка реально дивна і цікава. А воно звичайним акваріумістам цікаве?
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #938 : июня 01, 2013, 00:06:54 »

Воно так гарно (хвилями) рухає кінцівками

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #939 : июня 01, 2013, 18:57:02 »

Страниц: 1 ... 92 93 [94] 95 96 ... 115   Вверх