MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 17:27:14 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158684 раз)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #910 : апреля 28, 2013, 21:43:46 »

Esox, ну тоді в тебе і джунглі вийдуть оліготрофними, бо там грунт взагалі не родючий ))
але ти дуже помиляєшся що до "неродючесті" грунту в балках та ділянках навколо, там такий же самий грунт як на полях поряд, не розорене там тому що ці ділянки були ранійше як резерв біля полігону, мені так пояснили.
Трави там "мало" тому, що її їдять дуже швидко, слухай, ну ти взагалі маєш біологічне мишлення якесь, чи тобі треба усе це розписувати росписувати Улыбается
Ти хоч бачив ЯКА щільність комах у нас там? Ти думаєш ці комахи повітрям живляться? )))) Просто кожна єкосистема балансуєтся саме по термодинамічних принципах, і те що ти пишеш що сонечко ні до чого, ну, це без коментарів.. Пишна рослинність в ДЕЯКИХ мцсцях в більш северних зонах- це просто наслідок того що там не можуть жити та розмножуватись різноманітні комахи, ну і далі по ланцюжку виходимо на те що там і рептиліям їсти то не дуже що є, але така пишна лукова рослинність лише в невеличкої кількості місць, тому що там більшість місць займають(займали покі не вирубали )) ) ще меньш трофні ніж луки ділянки- лісові.

Взагалі феномен "чернозему" має місце через те що динамічний цикл вируючего життя в наших теренах прериваєтся холодами, та велика частина гумусу хоронится в шарах грунту. А в нормальних місцях,  в тропиках- там уся біомасса сконцентрована в шаленому колообігу і не утворює ніяких "родючих грунтів".

І це не прудка ящірка не пристосована жити у лісах, а це живородюча ящірка- як би "негативний мігрант", тобто вона видокремилась від прудкої та пристосувалась до меньш трофних умов, і ніколи та ніде великої щільності ця ящірка не утворює, "тому що" (с)
Тому термодінамічні основи це головне що впливає на якість життя, та трофність єкосистеми.
Без води теж нікуди, але от в Антарктиді води- валом, але ... )))))))
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #911 : апреля 28, 2013, 23:18:30 »

Дивно споглядати за тим, як про прудку ящірку кажуть, як про якийсь слабенько пристосований вид. Раджу подивитись на мапу, де намальований ареал цього виду, тоді одразу стане зрозуміло все про пристосування виду. Та й почитати про спектр біотопів, що для неї придатні, не складно  Не буду багато казати про власне ліс, хочу акцентувати увагу на іншому. Навіть якби ліс був взагалі не придатним для цього виду, то вони мали б зустрічатись посеред полів, галявин, лугів біля річки, кам"янистих ділянках чи на березі водойми чи ще хоча б в якихось місцях, яких я там пройшов не мало. Нема ніде! Таким чином аргумент, що біда лише в тому, що там ліс, виглядає якось ніяк Улыбается
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #912 : апреля 29, 2013, 00:21:07 »

Hierophis, ти знову все плутаэш, мешаэш термынологію як душі заманеться. Де я казав, чщо сонечко взагалі недочого? Сонечко недочого лише до терміну "оліготрофний". А взагалі в екосистемі ясна річ що воно відіграє важливу роль. ти хоч якось суть памагайся вловлювати, а не лише за окремі слова чипляйся. Я на твоїх знимках бачу разріджений травостой і майже скрізь виходи  корінних порід, як то глина і вапняки. Ти сам казав, що там навіть сліпаки жити не можуть - усюди камінь. І такий грнунт не може бути родючим. тут надо ще пояснити значення терміну "родючість". Він стасується вірощування сільскогосподарських рослин, таких як пшениця, соняшник тощо. Ясна річ, що ті степові трави. яки пристосувалися к таким грунтам родять на них нодобре, але це не робить таки грунти родючими у загальноприйнятому сенсі цього слова. Так само як і грунти вологих тропічних лісів дуже неродючі, хоча там усе буяє. Але в наших конкретних умовах, які кліматично подібні до ваших, або навіть кращі зрозуміло, що на наших родючих чорноземах на непорушенних ділянках рослинність буде набагато різноманітнішою, фітомасса більшою, щільність травостою вищою, а його середня висота більшою ніж у вас у тій самій балці. І як би тобі прикро від цього не було, але наша трава зеленіша! І якщо порівняти твої знимки з моїми це добре видно. А ще краще буде видно на більш пізніх етапах вегетації От давай порівняємо травяний покрів саме в тієй місцині, що на твоєму панорамному видео і в моїй крихітній вбитій-перевбитій балці, скажемо у липні. Там вже факти будуть казати самі за себе.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #913 : апреля 30, 2013, 18:11:25 »

Сьогодні запросили мене відвідати "урочисту подію" на Новокаховському рибзаводі (це найбільший рибзавод Європи). Зібралось купа керівників: району, заводу, ще деяких господарств тощо. І давай "урочисто"  випускати на волю качок і молодих фазанів (дичину), а пташок всіх ти виростили на спеціальному птахорозпліднику, що в селі Підстепне. У нас там спеціальний розплідник птахів для мисливських угідь (хороший розплідний). Випустили тих качок і дійшла черга фазанів. А там клітки с зметалевої сітки і в кожній такій десь 5-6 фазанів. Фазани цього не полюбляють, тому намагались вирватись, бились головами об решітку... Всього ббуло 2 клітки фазанів. Відкрили одну, фазани почали тікати і вже за хвилину, з 5 штук лише 3 залишились живими Извиняющийся Один відбіг трошки і впав, а потім і ворушитись перестав. Інший просто на пару кроків від клітки відійшов і все Извиняющийся
А ще там у нис своя (галузева) сенсація: вони вперше розвели щуку у величезних кількостях, щоб підвищити чисельність цього виду в Дніпрі. Зараз від викльову тим малятам 2 тиждні і вон розміром з насіннячко соняшника, але ж їх там цілий мультільйон  Таким чином, я сьогодні бачив десь пару сотень тисяч  єзоксів  Вони такі малі, що й щуку в них впізнаєш не одразу.  В різних ставах там купа мертвої риби, навіть мертвого рака надибав на березі. А коли підійшов до ставу, де нагулюється молодь товстолоба, то дивлюсь, а там і дна не видно. Глибина мізерна, а вода прям чорна. І це при мінімальній глибині!! Підійшов блище і розгледів: так то чорне то не вода, то малі товстолоби просто при величезній щільності посадки! Прикольно Улыбается Я не фоткав, але мені пізніше фотки всього цього надішлють і я вам продемонструю Улыбается
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #914 : мая 03, 2013, 20:08:59 »

Ось фотки з вчорашньої прогулянки тим самим лісом, який повинен бути усюду там, де нема степу ))))
Квітнення орхідей та і багатьох інших рослин ще не почалося, тому квітів дуже мало, але трава вже дуже висока! Усюди розкинулись віі папороті, яка от от заквітне )))
Рівень води трошки знизився, але все одно деякі галявини були недосяжні без гумових чобот, а в деяких місцях і чоботи не допоможуть, але вода явно висихає, и дуже швидко. Знову зустрілась травьяна жаба, і головне- ціла купа лимонниць!!! Так, до цього випадку я бачив всього одну лимонницю, а тепер я бачив їх десятки, і самок і самців. Вони літали, парувалися в польоті, та майже не сідали нікуди, хіба що рідко на дерево. Так що фоткати їх було дуже важко.
З герпетологічного оточення була купа ящірок, в піску ящурки, багато вужів грілося, та повзали черепахи. Було чутно дуже багато звуків травьяних жаб, наче б то раніше їх не було так багато там. А от кумок майже не чутно було, квакш взагалі не чутно. Ну, вже температура була 30С, так що цей сезон співів різних жаб вже пройшов Улыбается

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #915 : мая 03, 2013, 20:20:31 »

А тепер буду знущатися з Езокса )))))))

Ходив на рибалку нещодавно, з ранку нічого не клювало, а після 9ї години потягнуло і.. 600! Потім 400, потім ще 400, потім пара дрібних карасиків з долоню, а потім ще 400, ну і в кінець ще карасик з долоню, і все, я зібрався та пішов) А ще дуже зрадів, бо спіймав перловицю, та ще і не ушкодив її ніяк, бо витягнув за друзу дрейсен, що навколо неї вирісла. Тепер в акваіцумі живе в ємності де вода витікає з охолодження, там завжди течія та купа поживних речовин.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #916 : мая 03, 2013, 21:22:30 »

Карась!  Да
Ну все ж є "фінт" за допомогою якого можна знайти місця, де амфібії ще активно вокалізують. Воно полягає в тому, щоб взяти і поїхати кудись далеко на північ чи високо в гори на захід 
А мені варто, напевно, зауважити одну річ, а то сам до мене причепишся і будеш кепкувати. Трав"яна жаба--це Rana temporaria. А місцеві бурі жаби--гостроморді жаби (ще зустрічав назву "болотяні жаби"), але аж ніяк не трав"яні Улыбается
Hierophis а як тобі тодішня (я про похід в гілею) температура повітря? Сподобалось?  І це ще лише весна, а попереду літо Извиняющийся
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #917 : мая 03, 2013, 22:05:48 »

Аркадій, далеко на півночи та у горах дуже холодно )))
Ну так, нехай буде гостроморда жаба, але все одно цікаво, що в таких місцях є така жаба. Я в цьому році доречі одну арваліс привіз живою, живе в терарцумі де маленька мідянка, полює по ночам! А от цю арваліс я знов не довіз (( Вона зварилася, треба сумку холодильник робити, а без неї взагалі не возити літом таку жабу.

А температура була класна!!! От така температура повинна бути усюди, і в зимку теж Улыбается А літом може і під 45 трошки вжарити, але погано, що дощів не видно, а як же гриби?? )))
У нас зараз +26С, у 9й годині вечора, оце круто!!! Тепло- це основа життя Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #918 : мая 03, 2013, 22:10:09 »

Отже ти вирішив тих жаб поштучно попідсмажувати  Смеется Гурман  Смеется
А щоб не було занадто холодно, треба їхати не дуже далеко, а десь посередині між спекою і холодом 
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #919 : мая 05, 2013, 21:19:22 »

Де ліс!? Немає там ніякого лісу, тільки болото якесь з поодинокими тополями. Не дай Боже, щоб усюди таке було, як і той тундроподібний степ теж! Доречі, чому "лягушка" українською - "жаба", для конспирації? Якщо не забувати, що озерна, хай буде, жаба - теж амфібія, то вокалізацію амфібій можна буде чути ще до глибокої осені, і нікуди їхати нетреба.
Страниц: 1 ... 90 91 [92] 93 94 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018