Arnold Ikkonen
|
 |
« Ответ #170 : июня 28, 2011, 23:02:51 » |
|
Та нема за що. Вона ще молода та не залякана. Вони кучкою у мене спали сьогодні вдень зверху на коряжці, замість нірки. Так що може вийде і приручити. До речі, бурозубки нараз справляються із здобиччю и більше себе за розміром. Одного разу я спостерігав полювання на ящірку в три рази більш за мисливця. Тактика дуже цікава - землерийка залізає кудись повище і звідти стрибає на чи поряд ящірку, робить кілька швидких укусів та встигає ухилитись від щелепів. Вимотує її до нестями. І хоча я вважаю, що природа (окрім людини та вищих приматів) не буває жорстокою, але це не дуже приємне видовище.
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #171 : июня 29, 2011, 17:53:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #172 : июня 29, 2011, 19:05:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
 |
« Ответ #173 : июня 29, 2011, 19:26:55 » |
|
Гарно, але тваринок дещо жаль, це ж вилучення їх з природного коловорота речовин. Доречі в мене теж щось таке є, до нас приїджала колись виставка-музей, там теж були таксідермічні експонати, але в більшості всеж таки були тількі комахи.
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #174 : июня 29, 2011, 19:35:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #175 : июня 29, 2011, 20:03:22 » |
|
Ой! Це треба писати саме тут. Розповім спочатку. Було знайшов цілу купу оголошень про продаж змій і Миколаєві. І всі вони хоч і на різних сайтах, але від однієї людини. Ще й імя, як у Хмельницького. Але пропонувалися тма молочні змії, маїсовий полоз і візерунковий полоз (як я в результаті зрозумів--природник). Ну, зателефонував я туди двічі, але ніхто слухавку не брав. Потім, воно--не тверезе, мало не спляче, передзвониломені. І язик заплітається і слова не вимовляються, але щось каже. В результаті--воно не в МИКОЛАЇВІ, а в Чернігові. Є 1 доросла самка (десь 80 см) ще й вагітна. Коштує 100 доларів... 
|
|
|
|
|
|
|
Arnold Ikkonen
|
 |
« Ответ #176 : июня 29, 2011, 20:13:08 » |
|
Не факт, що замість вагітної самиці полоза в нього не якийсь зелений змій або застаріла білочка.
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
 |
« Ответ #177 : июня 29, 2011, 20:24:50 » |
|
Ну, то щось таке було очікавано  Ось скоро ми розведемо візерункових полозів, та подаруємо тобі, навіщо десь ще купляти ;) Краще перейматися як дістати тих самих, що не степові, а звичайні, але дуже дуже незвичайні!!! ;)
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #178 : июня 29, 2011, 20:37:17 » |
|
Ну про незвичайну--факт! А про полоза візерункового-- я хотів з цікавості дізнатись про миколаївського тераріуміста, що розводить візерункових...А дізнався про... Просто, зазвичай, в одній кладці всі однієї статі. Тобто, у вас 2 полози однієї статі. А коли дочикатися їх статевозрілості то можна добути особину чи особин іншої статі і отримати приплід. А потім хоч частину випустити в малочисельну популяцію (підтримати її і врятувати від зникнення). Чи взагалі знахабніти і інтродукувати в хороший біотоп (всеодно це підтримка світової популяції, яка, напевно, цього не потребує), але це трошки гірша ідея. А якщо б використати полоза з Чернігова, то інбрдінг дуже маловірогідний, але...
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
 |
« Ответ #179 : июня 29, 2011, 20:40:09 » |
|
В нас є три полоза, дві самки та самець. Але так, інбридінг буде, це так, тому дуже булоб гарно знайти змію з іншої популяціі.
|
|
|
|
|
|
|
|