MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

января 23, 2025, 10:08:35 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 100 101 [102] 103 104 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 156899 раз)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1010 : июня 15, 2013, 17:05:31 »

А навколо був степ, що, за словами Романа, мало не досконала штука 

Чому це в твому степу росте пшениця? )))))

Esox, оце ти даеш, бендерівці, це що, діти Остапа бендера? )))))))))))))))

А до "бандерівців", Щука, страшно їхати?
Esox нікуди з Донецка не хоче їхати, в нього там мабуть своя "криша" потужна, а за кордоном його чекають бендеровці... та діти лейтенанта Шмідтта )))))

Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1011 : июня 15, 2013, 23:55:40 »

То такий тип степу - різнотравно-ковильно-пшеничний. Тільки мені здається, що то скоріше не прениця. а ячмінь. Тоді то інший тип степу - ячмінний, або пивний.
бендерівці, це що, діти Остапа бендера?
Та ні, Стефана Бендери.
Esox нікуди з Донецка не хоче їхати
Неправда, скоро в Св'ятогорск поїду. Потім фоток виложу, хай усі збагнуть, що для того, щоб побачити усі природні зони України (за винятком гірських), взагалі немає потреби виїзджати за межі нашої чудової області.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1012 : июня 18, 2013, 10:15:05 »

Ну, з Херсонською та Миколаївськкою все зрозуміло, ти там все вже обстежив вдоль та поперек (верніше тобі так хдається, насправді навіть зелену ящірку ще не здайшов), але Донецька чим не сподобалася?  
 А львівську бендерровцам залиши.
Ти забув написати головне: де це все відбувалося?  Що за "водяний тарган"?

Знову я вже в Херосні, а не в наметі з кліщами, каракуртами й комарями Улыбается "Все обстежив"? Оце ти гониш   Про Миколаївську область взагалі промовчу, а стосовно Херсонщини--тут є ще величезна купа місць в які варто повертатись знову і знову й все одно кожного разу там будеш знаходити щось нове та неймовірне, а окрім того ще й низка місць, де я взагалі ще не бував (а від того вони не менш цікаві). Чому не в "наші" обл? Бо я пропонував "нейтральну" обл, де було б щось нове для кожного з учасників експедиції (і не було б такого щоб більша частина учасників витратила б купу часу і сил лише на дорогу, а хтось 1 просидів би на канапі)   Але щось мені здається, що такої поїздки не буде.  Далі: ти не знаєш що таке водяний тарган? Ого!   Скоро фотку викладу (ПС це місцева назва)

А львівську бендерровцам залиши.

Оце ти дарма написав. І це в контексті того, що ти чіпляєшся до механічних помилок при написанні виглядає ще гірше   Не знаю яке саме значення Щука вкладає в самостійно вигадане слово "бендерровці", але вірогідніше за все я до них належу і пишаюсь цим. О, це напревно фанати Бендера з мультику Футурама Відповім на питання Борисовича: він напевно боїться, що його там класифікують як москаля і...   Пригаав анекдот: "Якщо зірка падає з неба, то варто загадати бажання. А якщо москаль падає з гори, то отже бажання сдійснилось"  Смеется

Це не тарган
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1013 : июня 18, 2013, 10:54:22 »

А так, я не сказав назву місцевості. Скажімо так: це один з шматочків національного парку "О  лешкувські піски"  Звісно то не всі фото з тої поїздки (я якраз повернувся звідти, відписався тут і знову туди поїхав).

Це ще фотки з першої поїздки Улыбается Загалом, черепах там дуже багато. Є зозулі, дятли, багато одудів...

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1014 : июня 18, 2013, 11:04:14 »

Я там вже далеко не вперше і кожного разу цікаво. Загалом, там багато прісних водойм, але цьогорічна посуха висушила майже все. На пристойну водойму схожі зараз лише деякі (найбільш незламні) шматки колись величезних озер. Справді прикольно ходити по твердій землі там, де ще нещодавні не просто була вода, а було глибоко.

Посеред тих водойм зростає дуже потужний ліс, а зараз води в ньому нема. Тому я саме там і поставив намет ("табір експедиційної групи"). Цікаво ночувати на дні болота (все ж частину тих водойм важкувато назвати озерами). Помітно що ліс старий і справжній (не рубаний). Хащі там прям таки непролазніи Улыбается

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1015 : июня 18, 2013, 11:13:03 »

Чому там росте чи то пшениця чи то ячмінь? Хто його знає  А ви не думали, що то можуть бути дикі форми цих рослин?

Пересуватись там дуже важко, а ще посеред того лісу дуже спекотно! Реально спекотніше ніж поза його межами
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1016 : июня 18, 2013, 11:40:34 »

Ти так вже б чесно і написал: боїшся приїздити на Донеччину, і все.
Далі: ти не знаєш що таке водяний тарган?
Не тільки я, Гугл теж не знає. Так що, вочевидь, ти - єдина людина на Землі, яка знає цю страшну таємницю.
Чому там росте чи то пшениця чи то ячмінь? Хто його знає  А ви не думали, що то можуть бути дикі форми цих рослин?
Якщо той степ знаходиться в Афріці, або Азії то можливо.
Фігня ваш ліс. Яким повинен бути степ, я вже показував, а от ліс покажу незабаром. У вас, на Миколаїфщині та Херсонщині мабудь такого і нема взагалі. Але ж на Донеччину, щомб подивитися, обломно їхати.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1017 : июня 18, 2013, 11:52:58 »

Я не боюсь кудись там їхати, Донеччина мені просто не дуже цікава, як мінімум тому, що там навіть нема видів яких я ще не ловив в дикій природі. Відповідно виходить, що їхати не близько, а суттєво нового нічого.
Водяним тарганом у нас називають ось це:

З урахуванням того, що то не чисто ліс, а рослинність боліт, то нормально. А нормального лісу я бачив повно на Полтавщині, Київщині, Харківщині (якраз такого типу ліс в який ти їдеш) тощо.
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #1018 : июня 18, 2013, 14:42:55 »

Аркадій, і де це у вас так називають цього клопа? Улыбается Це водяний скорпіон називаєтся,  а от ти знаєш шушпумбриків? Якщо ні, то це дуже дивно, як для супермегагерпетобатрахолога ;) Тому ще це росповсюджена у нас батрахологічна істота))
Що до пшениці чи ячменя в степу в дикому вигляді- угу, у нас навіть сонячник в дикому вигляді в деяких містах росте )))))
Що до Донетчини, там візерунковий полоз живе ;)

А стосовно лісу та степу, Езокса слухати не треба, то внього заздрощі, тому що таокого лісу як є в пустелі, як листвяного так і соснового, він ніколи не бачив, окрім як на фотках,  і навіть не розуміє що воно таке, а такого степу як на миколаївщині взагалі нема ніде, навіть в Асканіі за площею степу меньше Улыбается
Езокс тут хизуєтся своїм клаптиком 100Х100 метрів, а на справді навіть  невелика миколаївська балка містить в собі низку перехідних стацій, починаючи від справжнього ковильного степу, якого в Єзокса нема взагалі, і до спражніх подових луків та байрачних лісів, а не тількі якіхось посадок ;)
Езокс, твоє "височенне" різнотравья- це просто комплекс рослинности схилу балки, це не степ у вузькому сенсі ну аж ніяк і не разу.
Степ- це перш за усе простір, не дарма в англ. мові step це крок, степ- це відстані, це ковила, типчак, полин.
І стосовно лісу теж ще велике питання- в пустелі є клаптики СПРАВЖНЬОГО лісу, в тому числі і не болотяного, Кардшинка, Буркути, та багато де ще.
Більш велика "пишність" ваших травок це всього навсього наслідок того що у вас випало більше опадів. І ниякої посухи у вас не було- це реальність, а не якісь мікропатриотичні вигадки типу "наша трава зеленійша і ліс густійший" )))))))))))))

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1019 : июня 18, 2013, 15:34:40 »

Прочитав я попереднє повідомлення Роми... Скажу так: +1! Навіть форма викладу матеріалу сподобалась (з літературної точки зору).
Щось подумав... Уточню: ця моя експедиція, фотки якої я вище виклав і ще викладу, це поїздка в ділянку нац. парку "Олешківські піски", що зветься "урочище Буркути"    Рибалки місцеві називають цю істоту "водяний тарган"  
А це, повертаючись до Буркут:

І це посеред пустелі. Рослина в кадрі дуже цікава. Прям таки якийсь тропічний баобаб з болота стирчить  
Страниц: 1 ... 100 101 [102] 103 104 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018