Піти й спіймати, наприклад, квакшу посеред літа можу, але вже точно не від твоєї забаганки чи щоб довести безглуздість твоєї чергової вигадки.
Щоб ти знав, людина яка має супердієву методику, може просто піти і спіймати, і не "квакшу" а "квакш". Так що то що ти пишеш, це усе відмазки, якщо в тебе є методика ти без напрягу поміж ділом береш і ловиш, як прудку ящірку, а якщо тобі для цього треба буде перерити усі плавні, то дійсно, це не на форумі писати ;)
Ну про
супердієву методику це вже ти довигадував. Я казав просто про вельми дієву. Спіймати можна і квакшу і квакш, просто зараз дорослі квакші не утворюють великих скупчень. Найблище скупчення на яке можна очікувати це массовий вихід. Про "поміж ділом" і "без напруги" це вже теж ти довигадував (вигадник)
Навіть щоб рибку зі ставу витягнути треба...
Про дрібну водойму, де квакш можна збирати сотнями
оце ти гониш. Якщо ти не можеш спіймати квакшу на нересті у водоймі, де вони є і при тому не 1 десяток, то це вже або не знання методики або немічніть (
як у Борисовича). А у малій калюжі, де повно квакш сидить жодна методика не треба, просто йди і збирай
Але якщо тобі, щоб спіймати треба лише така халявна водойма, де "їх" купа і площа мала, то я і таке бачив живцем (мабуть не дарма ти називаєш мене мегабатрахологом
), А ти, впринципі, хоча б 1 таке, але теж бачив (на фотографії!! Відповідно, знаєш де воно, бо фотка там підписана
Виходячи з твоєї точки зору, тобі щоб прудку ящірку спіймати треба, щоб на площі 20-30 кв. м було десь 1000 особин