MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

января 23, 2025, 09:57:49 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 156891 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #980 : июня 06, 2013, 16:58:49 »

Нема її в Червоній книзі. Вона, звичацйно, ахінительна, але не до такого ступеню. Чи може у попередньому виданні була?
Не поняв! Дійсно нема, і в минолому виданні небуло! А чого це я вважав що вона червонокнижна? Чи то мені Аркадій казазв? )))
Тю, і дійсно нема.

Увісні проходжу, такий, до Хієрофіса і розповідаю прям про землянку   Називається, як щось так Аркадій ("Як тривога, так до Бога")   Смеется
Ну якщо не вміти не знати методику, то квакшу взагалі спіймати не реально (правильно я кажу?    ). Ось і з землянкою аналогічно. Я вже про тритонів і не згадую, при такій точці зору як у тебе, снігову людину спіймати легше ніж тритона і не тому що тритони існують на межі вигадки і реальності, а тому, що хтось їх ловити не вміє  
Єзокс, приємно, що ти бачиш в мені супергероя, але замість ренгенівського зору, телекінезу і левітації у мене напрацювання і плані методик пошуку і відлову в польових умовах. Сам поміркуй, у вас там в єнтомології й на вулики-пастки ловлять, і тенета посеред біотопів ставлять і світлом приманюють (в на тіль ловлять), тож можеш здогадатись, що в батрахології (у батрахологів) теж є якісь напрацювання

Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #981 : июня 06, 2013, 19:21:06 »

то квакшу взагалі спіймати не реально (правильно я кажу?
Неправильно. я пару раз здобував їх методом косіння, ясна річ, що не цілеспрямовано. Да і до чого тут взагалі квакші? Вони хоча б квакають не сідячі в муляці. Аркадій приїзди до нас в квітні, я тобі нашу, де розмножуються наші часничниці (не зочу називати їх землянками, бо то взаголі назва споруди) розмножуються. Бо дуже я хочу подивитися на виставу "Аркадій по коліно заліз у болото і копирсається у багнюці". Зрозуміло, що деінде, мабудь, є місця, де дотягнутися до них можна з берегу, и навіть можна разгледяти, а не лише намацати, але тільки не у нас. А от знайти на сухый землы вночы дуже просто будь-де. Так навыщо ускладнювати собі життя?
у вас там в єнтомології... тенета посеред біотопів
. Ти, певно, з орнітологами переплутав або з павуками.
при такій точці зору як у тебе, снігову людину спіймати легше ніж тритона і не тому що тритони існують на межі вигадки і реальності, а тому, що хтось їх ловити не вміє
Ловля тритонів: http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=36957
Як бачимо, ніякіх примудрощів або містики. Розгледів у прозорій водичці, дотягнувся сачком - впіймав. У нас, правда, такий номер не пройде - нікого розгледювати. От якщо ти, мегабатрахолог, застосовуючи свою секретну методику, в Донецьку таки тритона спіймаєш, то тоді буде респект тобі і уважуха. А так пусті слова.
в на тіль ловлять
Це ти вже на яку мову перейшов? Дарма ти з`їв той трутовик, ой дарма...
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #982 : июня 06, 2013, 19:47:06 »

Аркадій, щось мені підказує що усі твої методики дають результат який не дуже відхиляєтся від розподілу Пуассона ))))
Методика твоя буде видна тоді коли ти будеш ловити квакш та тритонів так, як ловлять прудких ящірок ;) А так, покі що ти тількі одну квакшу знайшов, і ту цілком за Пуассоном,  хоча можливостей було в тебе явити методику- купа)))

А от знайти на сухый землы вночы дуже просто будь-де. Так навыщо ускладнювати собі життя?
Ги, а не краще покращити життя собі вже сьогодні   Смеется і не лазити по ночам, а знайти водойму де достатьньо невелика глибина, та насьорбати сачком вдень часничниць весною? )))
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #983 : июня 06, 2013, 20:45:16 »

Смеется Смеется Єзокс, ти не вірно зрозумів те моє повідомлення   То я трошки з Ххєрофісової точки зору кепкував, а не констатував факти про відлов амфібій  
А так квакш у нас повно ще й дуже багато де і ловив я їх відповідно не один десяток разів (вже й порахувати складно). І в самому відлові теж складнощів не бачу там лише знайти треба, а далі все легко. Про 1 квакшу, Рома це ти прикольно вважаєш   По твоєму, якщо я при тобі 1 особину зловив, то це і є всі квакші яких я за життя знайшов?   Ти напевно переплутав мене з собою в цьому плані (якщо ти мав наувазі себе, то все вірно: лише 1 квакшу в природі бачив)   Про тритонів, звісно, я так само кепкував, як і про квакш. Ловив я їх не мало і знаю де й як ловити. А те послилання це все добре, яле для іншого регіону України Извиняющийся Якби у нас була така шара, як там то було б круто, а так в Херсонській і Миколаївській областях пошук і відлов тртонів це зовсім інша історія. Он запитай у Роми, як часто він тритонів знаходить під час багаточисельних своїх вилазок.

Рома, квакш і тритонів реально буде ловити, як прудких ящірок лише коли чисельність цих плазунів скоротиться на стільки, що вони стануть однаково рідкісними, як і тритони (напр. дунайські). Тут справа не в методиці, а в чисельності видів. А так методики мої вельми дієві, просто важко це якось обговорювати, якщо з усього цього ти лише раз бачив тільки 1 дрібне напрацювання.
Словом, Єзокс мене не вірно зрозумів, а Хієрофіс гонить )))) отже все добре Улыбается
ПС
Єзокс, дякую за запрошення, але дуже вже не зручно туди до вас їхати з точки зору логістики. Тому або ти приїжьай сюди або давайте якось поїдемо разом в експедицію на "нейтральну територію". Тобто, в область в якій ніхто з нас не мешкає і дістатись, щоб туди всім було однаково не складно (напр. Полтавщина). Ось під час такої спільної вилазки можна буде подивитись хто як кого вміє ловити і що з себе представляє не лише на словах

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #984 : июня 06, 2013, 21:06:42 »

Аркадій, ти так багато всього знаєш та вмієш, що капець))))) .. особливо ти вмієш про це писати велечезні пости на форумах  Смеется
А я роблю свої викладки виходячи з фактів, а факти вперти, знайшов ти квакшу тоді випадково. І доречи зловив її не ти а я ))))
Тому якщо в тебе є методики і ти вже такий мегабратрахолог, то піди на ціх вихідних, налови квакш і тритонів звичайних у кількості яка має статестичну достовірність, і потім вже будеш хизуватись ;)

І чисельність квакш та звичайних тритонів не так вже і відмінна від прудких ящірок, так що не треба тут чухати полоза Улыбается

Що до нормальної ловлі квакш, то метода насправді доволі проста, як і із тритонами- потрібно просто знати регулярне та невилеке за розміром місце, де бувають нерестові скупчення. І схоже на те що ти, Аркадій, такіх місць не знаєш, бо фактів то нема, є лише слова ))
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #985 : июня 06, 2013, 22:36:46 »

Оце ти гониш. Факти для тебе це 1 вилазка і решта того що сам вигадав?  Випадково? Я тобі ще з самого початку вилазки, коли тобі треба було квакшу знайти, розповідав де саме воно зараз сидять і як саме їх треба шукати (а потім і надибав) і ти кажеш, що це випадково? Оце ти гуморист. Зрозумій, якщо ти за життя бачив в природі дикій лише 1 особину цього виду, то це не означає, що у решти людей та сама історія.
З тим яка у нас чисельність цих амфібій я знайомий не з чуток, але в порівнянні своєму наводив в приклад саме дунайських тритонів, а з їх чисельністю історія інша. Піти й спіймати, наприклад, квакшу посеред літа можу, але вже точно не від твоєї забаганки чи щоб довести безглуздість твоєї чергової вигадки. Стосовно, того про що ти кажеш як про "методу" прикольно  Смеется Ну ти знаєш як мінімум 3 місця регулярного скупчення квакш  і треба воно тобі було не малий проміжок часу. Так чого ж ти жодної особии не зміг спіймати?  Взагалі прикольно, нагадує обговорення особливостей дриблінгу в карному майданчику з людиною, що ніколи не грала в футбол 

І так далі

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #986 : июня 06, 2013, 23:32:03 »

Аркадій, факти це факті, для мене, особливо стосовно того що стосуєтся твоїх надможливостей, фактами є те, що можно побачити а не те що можно прочитати ;)  Бо я вже бачив багато чого ;)
Стосовно дунайских тритонів це ще окрема тема, і дуже різностороння Улыбается

Піти й спіймати, наприклад, квакшу посеред літа можу, але вже точно не від твоєї забаганки чи щоб довести безглуздість твоєї чергової вигадки.
Щоб ти знав, людина яка має супердієву методику, може просто піти і спіймати, і не "квакшу" а "квакш". Так що то що ти пишеш, це усе відмазки, якщо в тебе є методика ти без напрягу поміж ділом береш і ловиш, як прудку ящірку, а якщо тобі для цього треба буде перерити усі плавні, то дійсно, це не на форумі писати ;)

А я не знаю жодного скупчення квакш яке я описував. І ти судячи з усього не знаєш. Мова йде про невелику водойму десть 15-30м в диаметрі серед великого лісу чи посадки, де квакш дійсно купа, і їх можна сбирати сотнями. Оце скупчення, і таких багато, просто треба знайти.
А коли нерест йде в плавнях чи в річці то тут тількі хіба що пощастить знайти одну квакшу, і то самку, а треба самця )))
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #987 : июня 06, 2013, 23:39:09 »

Ну так яки там справи зараз? ;)
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #988 : июня 07, 2013, 03:01:47 »

Та нема у нас таких водойм, де часничниць було б легко побачити і вппіймати. Оце ж я і намагаюся донести. Авночі після дощу (і не тільки) з ліхтариком  їх дуже легко знаходити, не відриваючись від суходолу. Просто ти, напевно, не пробував.
 Доречі "статистична достовірність" - це слововосполучення-індикатор нуба у статистиці, так що кращє його більше не використовуй. Правильно казати "статистична значимысть", хоча в данному випадку мені не зовсім зрозуміло, значимість чого саме.

з Ххєрофісової точки
Мабуть, всеж-таки, повернення мови до української з галюциногенної дається важко. То "в на тіль ловлять" тепер це. На друкарські помилки не дуже схоже. Чи то є така Ххєрофісова точка  в географії або геометрії, а я просто не в курсі?

Єзокс, дякую за запрошення, але дуже вже не зручно туди до вас їхати з точки зору логістики
Не зрозумів. З Херсону до Донецька не те що автобуси і поїзди, навіть літаки є. Яки щє складнощі з логістикою? Чи то ти мав на увазі, що твій постачальник галюциногенів в Донецьк не возить?

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #989 : июня 07, 2013, 16:13:23 »

з Ххєрофісової точки
Мабуть, всеж-таки, повернення мови до української з галюциногенної дається важко. То "в на тіль ловлять" тепер це. На друкарські помилки не дуже схоже. Чи то є така Ххєрофісова точка  в географії або геометрії, а я просто не в курсі?

Та то я знаю, що пишеться з малої літери, але написав так, щоб типу акцентувати на цьому увагу (як буває "Ви" чи "Я" пишуть з великої літери.  Але й справді краще не знущатись над мовою, тому не буду так робити Улыбается
Стосовно "нема таких водойм" оце круто. Мабуть той хто це написав обстежив вже всі водойми України і тому робить такі висновки  Я обстежив не всі, але знаю де так водойми є (і там ловив). Потяг з Херсона до Донецька??? Де?! Але ідея Єзокса, впринципі, хороша!! Може давайте реально якось поїдемо в спільну вилазку кудись в цікаве місце, не на теренах наших областей? Вночі часничниць я ловив і це справді легко (коли біотоп нормальний), але й на нересті у водоймах їх спіймати не складно.
Страниц: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018