Я омелу не чіпав і сюди не привіз. А вчора я вже був в Херсоні. Те що на фотках вище, то ще нічого, я бачив там місця, де здалля здається, що у дерева тка пишна зелена крона з листя, а то не листя

І таких дерев, одне біля одного, більше за десяток. Словом, омели там валом!

А про герпетобатрахофауну зараз розповім, але все по порядку!
Коли читаєш щось про Білу Церкву, з точки зору цікавих тамтешніх місць, то всюди кажуть лише про Олександрію (це такий дендропарк, типу того що в Умані, але цей суттєво гірший).

Займає воно велику площу, але від того кращим воно не стає. Вхід 10 грн з особи.

Але в порівнянні з меншим за площею дендропарком в Асканії (а туди вхід безкоштовний), це просто посміховисько якесь. Йдеш і думаєш: "Навіщо я сюди приперся?"

Майже все там штучне і не природнє. З точки зору ланшафтного дизайну Олександрія заслуговує на двийку за п"ятибальною шкалою.

Є лише кілька видів дерев (основних) і вони усюди. Де б ти не йшов, а "картинка" навколо така сама як і в інших місцях, ще й не гарна. Купа пеньків, купами валяються дрова і цих куп дуже багато.

Оце на фото якесь там особливе старе дерево. Тьху! У нас в місті є більші, гарніші й старіші дерева, я вже про область не кажу. Окрім тих 3 білочок, що біля входу бігають і вимолюють шматочок їжі, тварин там майже нема. Здавалося б, така велика посадка дерев, а птахів там і не видно і не чутно!! Ну є 2 лебеді і кілька спеціально поселених там качок, але то навіть виглядає якось ніяк. У нас в 5:00 в місті такі пташини серенади

айрізноманітніші звуки

птахів просто безліч, а там порожньо

Є там стави не малого розміру, а в ставах кої сидять

Я обійшов по периметру 3 великих стави і не знайшов жодної, ЖОДНОЇ жаби (я вже не кажу про те, що й не чув)! Прям таки екологічна путеля, хоча в нашій екопустелі і то тварин більше. Посеред парку того купа різних споруд (типц декорації), пам"ятники (безкорисна). Напр. пам"ятники: китайцю і китаянці, лавка декабристів (просто пам"ятник лавочці на якій одежина одна лежить).

Окрім дерев і кущів, рослинний покрив нагадує газон футбольного пля. Я не ботанік, але не важко помітити що різноманіття трав"янистих рослин, як таке, відсутнє. Жах. Отак собі йдеш, йдеш, хочеш відчути хоч ілюзію того, що ти посеред дикої природи, а з за кущів визирає одна "декоративна" будівля, а потім інша. В інших місцях йдеш, а позаду дерев чітко визирають багатоповерхівки міста. Словом, парк ім. ленінського комсомолу в Херсоні, коли там став був з водою, був суттєво краще за ось це посміховисько.

Біля парку протікає Рось. І лише біля самої Росі я в калюжі надибав 1 звичайного вужа і аж 4 озерних жаб.
В Асканії кожен куточок продуманий так, щоб в очі лізло різноманніття флори, щоб краєвии вражали на кожному кроці, щоб просто йти і дивитись було приємно, а тут... При тому дендропарк Асканії ще й високопродуктивний

Там на кожному кроці просто валом прудких ящірок, на штучних насипах зимують сарматські полози, чисельність звичайних вужів зашкалює. А ще й є мідянки (їх там часто бачать), черепахи, ропухи, жаби і 1 раз я бачив водяного вужа (хоч директор заповідника не знає, що воно там є) і т.д. А площа цієї штуки в Асканії суттєво менша!

Ще в тій поганій Олександрії є водоспад (згори там сміття валяється). Враження ніби посто турбу прорвало і ось витікає:

Туристів там, впринципі, не мало, але я б не радив йти туди.

На наступний день пішов шукти біотопи і теж був чи то вражений чи то здивований (пізніше покаж)