MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 11:26:40 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158648 раз)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #880 : апреля 21, 2013, 16:00:04 »

Аркадій, ти ще не прокинувся? )) Там на фотці твої улюблені трутовики є, тікі тікі вилізли, а от зірвати я їх не зміг, тому що вода навколо. Гадюк всех було мало мабуть тому що було мало сонця, тому що я не тікі там шукав де ти квакшу знайшов а і далі, як до ГП йти ;) Але такі там де квакшу знайшли місць для схованок стало меньше через те що вони, ті місця, просто сгоріли у минулому сезоні.

Гриби, я сподіваюсь, будуть і буде їх багато, просто треба почекати коли таки прийде літо, а не так як зараз- в дені літо а зранку як за полярним колом))))
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #881 : апреля 21, 2013, 19:21:13 »

Може і сгоріли, але мені, чомусь, здається, що то їх місцеві мешканці "зібрали". Думаю, що ти помітив сліди масової вирубки дерев (в деяких місцях навіть товсте коріння позрізали).
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #882 : апреля 21, 2013, 21:56:46 »

А що на 11-му фото? Це птах, це літак, або це Супераркадій у всій своїй неосяжності? Невже трутовики такі смачні?  Трутовик такий, як на мене, дерево-деревом. Хоча, можливо, він і буде користним для перстальтики кишок.
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #883 : апреля 21, 2013, 22:24:21 »

Esox, ну дісно що то Аркадій!!! Він спостерігає своїм оком під хмаркою, щоб ніхто нічого зайвого на теренах Херсонщини не чипав і не викопував )))))))
Трутовик лусчатий, чи чешуйчатий, як вірно не знаю, але він просто рулить за смаком!!! Яке там ще дерево деревом, я от вже їв білі гриби мисками, обабки всякі, так от, трутовик як на мене все одно кращий ;)
Я їв його і сирим і смаженим і суп робили з нього- КЛАССС!!! Сирий на смак він чимось нагадує кавун, тількі не солодкий   в шоке
А ще там на фотках є якійсь ммммм як це буде не знаю, але це не зморшок а строчок, самий натуральний! Кажуть, що може бути отруйним що капець, але їх виварююь та їдять. Але я не їм ті гриби що виварювати надо, це все одно що їсти паралон, що їсти такі гриби)))

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #884 : апреля 21, 2013, 22:33:43 »

Esox, ти б краще, як мегавесполог, сказав, чи то на фото Latibulus argiolus, чи який другий латибулюс, чи не латибулюс, а що тоді??
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #885 : апреля 21, 2013, 23:28:43 »

Підписуюсь під кожним словом Хієрофіса, що до трутовиків. Можу додати, що теж їв варені, смажені, у свіжому вигляді, а коли серйозно досліджував внутрішні (непрохідні) ділянки плавнів, то замість купи провіанту брав з собою трошки смакової прирпави (мівіни), посипав нею свіжий трутовичок і їв Ото смакота! Улыбается І так харчувався весь час вилазки і сили поповнювало воно добре!  В цьому році куштував і мідій і устриць (яких у нас визнають за делікатеси) і можу сказати, що їм до трутовика неймовірно далеко по смаковим якостям!!! Ех... Аж їстоньки захотілось Це Esox винен...  строит глазки О!! Він же й сам знавець різних там будяків, букашок, кізяків (аж дивно, що вважає трутовик не їстівним), тому, мабуть, не пристойно такому фахівцю пояснювати такі елементарні речі, стосовно того, чому трутовик це чи не найсмачніша їжа, а не "дерево деревом". Хай сам здогадається пригадає 
ПС
Ото я собі уявляю: прочитає це все Esox, прийде до такого фактурного трутовика, яких повно в лісах біля Сіверського Дінця і як гризоне  Смеется
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #886 : апреля 22, 2013, 00:34:12 »

Гриб той - і не зморшок, і сторочок, а  (я українською правильно написати? Не знаю, пущай буде латиною) Helvella. З тим, можна їх їсти, чи є вірогідність зіграти в ящик, така ж сама невизначенність, як і зі строчками. Я б не ризикував.

Ніякий я не "мега-". Але і то ніякий не латібулюс. А хто, хто його знає, вызначати іхневмоныдыв дуже важко.

Чішуйчатий трутовик я пробував якось їсти - не ужував. До тогож майже завжди ці гриби кишать жуками, які росповсюджують дуже своїрідний сморід.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #887 : апреля 27, 2013, 21:18:08 »

І так, Київщина: Білоцерківський район--річка Рось

Що я можу сказати: з кожним наступним кроком Білоцерківщиною, я все більше і більше розумів те, наскільки ж Херсонщина чудова!!!  Герпетобатрахологічної біоти дуже мало! Якщо уявити, що йдеш десь там Миколаївщиною, тими місцями, то постає 1 питання: "А де всі?!" (це я про тварин). В контексті цього починаєш пригадувати і те, що в Білій Церкві найвища смертнсть людей серед міст держави. Зрозуміло, що є купа факторів, що так там впливають на людей і тварин, але 1 з них--промисловість, заводи, що працюють, ПРАЦЮЮТЬ  Наприклад, 1 дуже відомий завод з виготовлення шин і інших гумових виробів, що пів Європи забезпечує (начеть річки названий).
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #888 : апреля 27, 2013, 21:28:44 »

Скажу про місто Біла Церква.

Ось воно. Населення десь 200 тисяч. Інфраструктура, як в обл центрі. Багато великих церков!! І більше того, їх і так повно, так ще й не одну нову велику церкву зараз активно будують. І це при тому, що навіть на вокзалі є капличка

Ціни на все високі й вищі ніж на півдні. Прикладів повно, наприклад: у нас кг бананів коштує 11-12 грн за кг, а там мінімум 20 грн! Не дорогої мінеральної води взагалі нема, ось приїдіть у себе там в магазин і знайдіть найдешевшу солодку воду 2 л (там найдешевша--8,50 грн). А прозору мін. воду вони навіть на завозять в магазини, є лише  дорогі і дуже дорогі варіанти. І прикладів такого повно.

Ось в місті пам"ятник мужику

Місто охайне, але нема такого, що прям захоплювало б красою. Просто нормально.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #889 : апреля 27, 2013, 21:37:52 »

Місто майже на 100% україномовне!  Єдине місце, де я було почув російську від місцевих, це був магазин-генделик. Я шукав, де б водички мінеральної придбати і зайшов в якийсь не охайний магазин, а тма в продаєі лише алкоголь і закуска до нього і мене там запитує продавчиня: "Чтйо пйокупатимєш? Ньам свєжюю закусь првєзлі" Фу.  Оля

Річка гарна і околиці ї теж, але ця краса приховує просто винищену природу Извиняющийся

Страниц: 1 ... 87 88 [89] 90 91 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018