MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 11:41:57 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 86 87 [88] 89 90 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158654 раз)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #870 : апреля 16, 2013, 21:21:39 »

Аркадій, сам ти гриби що на твоих фотках збирай))) Копринуси щоб їсти, треба збирати коли вони ще не розкрилися, та дуже швидко нести до дому ;) Але ж які вони смачні) А ті що там купкою ростуть то взагалі гіфолома якась)))

А личинку зїсти, це не хизування, так кожен китаєц може, а от цінгуляту зїсти 16см- оце вже круто, і приправи не треба, вона за язіка своїми ногощелепами як вкусить, потім перцю не потрібно буде додавати до їжи пів року )))))
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #871 : апреля 16, 2013, 21:26:53 »

Сколопендр китайці смажать і їдять (вчора в зомбоящику показували). Тому, можна, теоретично, і цінгуляту зїсти, але мені таких гарних тваринок шкода, я краще дочекаюсь трутовиків і як в минулому році кілька кілограмів назбираю за раз 
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #872 : апреля 16, 2013, 21:53:41 »

Степові зморшки як раз їсти можна і треба, їх даже промислово культивувати пробують. Тільки треба відварити і води злити. На стосовно КК, ти ж писав, що у вас їх місцями дуже багато, у такому разі трішки зібрати і гріх. Щє треба інші види пошукати у лісах, їх може бути ще більше (тільки місце потрібно знайти). А гамнюки, чи як там їх, можно їсти лише якщо взагалі не п`єш, інакше дуже погпно буде. От я як уявлю, що з`їв, а тут друг, з яким давно не бачились приходить, чи ще якесь свято, от він п`є, я тіки облизуюся, і говорю, що мов неможна мені, я нещодавно гавнюків наївся. І одразу бажання спробувати їх зникає.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #873 : апреля 17, 2013, 21:38:48 »

І так, поїхав я сьогодні на природу... Погода хороша: дуже тепло, безхмарно, сонячно, але ж ВІТЕР!!! Ось йдеш і весь час у вухах ффффффффффффффффффффф... від того вітру. Пориви більше за 20 метрів на секунду. Ну і зрозуміло, що дрібні тваринки не дуже полюбляють такий екстрим. В місцях де воно не так сильно відчувається (в справжньому лісі, наприклад) все добре: і вужі і кумки і жаби і ящірки й навіть черепахи є, але не рівнинній місцевості навіть в озерах жаб нема.

Ящірки бігають і малі і дорослі

Але не всім в житті таланить:

Здається, бачив гадюку, але в цьому не впевнений, бо не спіймав. Але точно бачив гриби: малі й коричневі, проте отруйні (вірогідніша за все)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #874 : апреля 17, 2013, 21:41:22 »

Зверніть увагу на блакитну смугу на тілі ящірки, що на останньому фото
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #875 : апреля 17, 2013, 22:50:15 »

А гамнюки, чи як там їх, можно їсти лише якщо взагалі не п`єш, інакше дуже погпно буде. От я як уявлю, що з`їв, а тут друг, з яким давно не бачились приходить, чи ще якесь свято, от він п`є, я тіки облизуюся, і говорю, що мов неможна мені, я нещодавно гавнюків наївся. І одразу бажання спробувати їх зникає.
Поперше, [рос]пить меньше надо![/рос] ))) А по друге, взагалі то копринуси коматуси вважаются такими що не отруйні з алкоголем.

Аркадій, вужі, кумки, ящірки. а квакши, квакши є?? Улыбается Бо твоя квакша сумує вже цілий рік, треба чи зловоти їй самців ще купку чи випустити їі ;)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #876 : апреля 18, 2013, 14:24:10 »

Стосовно твого питання, давай міркувати: якщо доволі спекотно і при тому пориви вітру сильніші за 20 метрів на секунду, то будуть такі маленькі тваринки на чомусь там сидіти? Мабуть не будуть, бо їх вітром знесе і взагалі вони таку погоду не полюблюять. Стосовно сезону й погоди, то квакші вже давно повиходили зі сплячки й у них зараз вже почався шлюбний сезон. Я ж казав, що на рівнині навіть в озерах жаб не було від того вітру. Загалом, якщо б було треба, то знайти квакшу зараз абсолютно реально (звісно, якщо знати як і де шукати). Проте на 1 самицю багато самців це не правильно. Згідно літературних даних навпаки: 1 самець може мати гарем з декількох самиць. Ось Улыбается
Ой, мало не забув додати, я позаминулого разу (там де цінгуляту бачив) чув квакшу. Але чомусь мені здається, що цей вид там не дуже чисельний(а може й ні Думает  ). Просто за обставин, що зараз склались в "дикій" природі треба застосувувати трошки іншу методику пошуку  
ПС
"Алкоголь перетворює людину на москаля"--крилата фраза  
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #877 : апреля 18, 2013, 15:50:29 »

Хіба можна таке писати про щіру українську горілку? То тільки поганої російської водки стосується!
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #878 : апреля 21, 2013, 12:31:21 »

Ну от і я побував на Херсонщині, покі Аркадій валявся в теплий кімнаті, я мерх на вокзалі, бо вчора приїхав як на літню подорож, а виявилося що в Херсоні аж +5 градусів!!! Ой як я змерз, та ще й пасмурнятина була деякий час.
Але десь в 7:40 я був вже на місці, пішов спочатку в гілею, потім в пустелю Улыбается
Треба сказзати, що в порівнянні з степовими теренами нашими там тотальний застій- майже нічого не квітне, мало рослин, мало тварин.
Чув квакш, а ле не знайшов жодної, зате знайшов знову рану арваліс, звичайно купа жерлянок була. Треба відмітити що Дніпро розлився капитально, в Гілеї повно води та багато проходів перекрито, усюди під пологом лісу текуть стемки річки з ледяною водою, взагалі вода дуже холодна тому амфібіі ще тількі починають свої справи, навіть ще жаби співають массово.

В пустелі теж не дуже багато тварин, рідко попадаются ящурки та ящіркі, та гадюки. Але це звичайно було через похмуру погоду, хоч вітру не було, і то гарно.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #879 : апреля 21, 2013, 13:36:35 »

Чув квакш, але не знайшов жодної,

Я ж казав, що треба "іншу" методику пошуку застосовувати  А те що Дніпро солідно розлився це факт, я про це і раніше тут писав, але воно варте того, щоб акцентувати на цьому увагу. Можна зробити припущення, що гадюк не вийшло знайти багато, бо скоротилась чисельність місць, де їм було зручно ховатися  Думает 

Вологи повно, а трутовиків нема, лише оті потворні грибочки Извиняющийся А осінь з її трутовиками ще не скоро.
Страниц: 1 ... 86 87 [88] 89 90 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018