MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 08:21:11 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158628 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #860 : апреля 15, 2013, 14:54:43 »

По-перше, не варто так узагальнювати. Я не казав про всю Херсонщину, а казав лише про той її шматочок! З приводу того, бачили ту сколопендру там вчені чи ні, це звичайно на 100% точно сказати не можна, бо у всіх не запитаєш. Але ось в степу, де часто Рома буває там вони є і важко уявити, що при такій їх чисельності він і ще низка вчених за багато рокв жодного разу там таке не надибали б. А на території вище згаданого біотопу за ці роки я і не лише я бував не на багато разів менше, ніж Роман на території того степу   Ось і робіть висновки. Улыбается Те що я далекий від усяких там букашок це так, але в цьому випадку сумніваюсь,  що міг помилитись, бо то була звичайна собі кільчаста сколопендра, яких я і на теренах Херсонщини і на теренах Миколаївщини бачив не мало. А так ваша "скімфіла", чи як там її, не схожа на те, що там було (я в гуглі подивився і можу сказати, що вони ну дуже різні).
ПС
Ви б ще геофіла і кістянку згадали, вони теж схожі на кільчасту сколопендру, як вівця на свиню, але ж схожі  

А про гриби це круто!!!   Дякую, що розповів. "Гриби-гівнюки"--звучить  Смеется Це виходить, коли людина каже слово "гівнюк", то мова йде про гриб  Смеется
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #861 : апреля 15, 2013, 17:53:50 »

Esox, я просто називаю так усіх сколопендроподібних міріапод які завдовжки більше 4х см, окрім геофилів та костянок Улыбается
А ставлю під сумнів я не те що там цінгуляти можуть бути, я здогадуюсь що це міце на берегу Дніпра, і якщо то воно, і я там вже був, то там цінгуляти можуть бути,
а те ще Аркадій саме цінгуляту бачив, тому що поперше, як він сам каже, не зустрічав там раніше сколопендр, а от несправжні сколопендри часто попадаются,, ну і я сам ще давно, коли мріяв знайти цінгуляту, не раз знаходив таких багатоніжок до 5см, і думав що це маленькі цінгуляти. І вони дійсно схожі! От мабуть ти не бачив нещодавно народженіх цінгулят, вони вже дуже великі, до 3см, и дуже довго жовті як оті маленькі "сколопендри".

Аркадій, якого розміру була та воя сколопендра що ти бачив?
А гриби всеж не гівнюки мабуть))))  і тут питання до носіїв української мови та лингвобатрахгерпетоархеоихтиологів - так як же будуть зватися ці гриби, тобто копринуси???

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #862 : апреля 15, 2013, 18:27:40 »

Ну якщо казати правильно, то ті гриби треба називати "гнойовики", але слово "гівнюки" (нехай і сленгове і не є літературно правильним), але звучить краще. Це типу з точки зору лінгвістики. Але я б таке не вживав в їжу. Вони огидні і зовні і назва у них не дуже Улыбается
Кільчаста сколопендра яку я бачив була довжиною близько 7-8 см і я її добре розгледів. А якщо там було б повно інших (не знайомих мені) сколопендр, яких теоретично я міг би сплутати з цим видом, то я за останні десь так 6-7 років побачив би хоч 1 штучку
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #863 : апреля 16, 2013, 16:07:22 »

Дорослу цінгуляту у нас не з ким не сплутаєш. А малечу, звісно, можно, але навряд Аркадій, побачивши особину, яка нещодавно з`явилася на світ, взагалі зрозумів, що то цінгулята і таке написав. Так що, розмірковуючи логічно я прийшов до висновку, що мова йде про досить велику особину, яку, повторюю, не з ким не сплутаєш.
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #864 : апреля 16, 2013, 19:44:43 »

Ну якщо 7-8см то нехай то буде цінгулята Улыбается
Я не такій екстросенс щоб знати що мав на увазі Аркадій коли писав що бачив МАЛУ цінгуляту, і ще й логічно вивести с цього, що мова йшла про досить ВЕЛИКУ особину ;) Мала для мене це до 5см як раз і є, всеж таки 7-8см це вже доволі ВЕЛИКА ;) Взагалі по книжкових даних до 12см, хоча у нас знайти 16см цінгуляту- це запросто. Доречи я таку зважував, то на скількі памьятаю, вага була десь під 30грамів!! І це при тому що ящірка звичайна середьнього розміру важить ок. 16грамів.
І усі великі цінгуляти- були самками.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #865 : апреля 16, 2013, 20:21:46 »

хоча у нас знайти 16см цінгуляту- це запросто.

От та, яку ми з Василем тобі знайшли (здається там було 16см і ще трошки міліметрів) була великою, а те що менше і суттєво менше то вже дрібнота якась Улыбается А от за Турецьким валом я знаю місця, де такі великі особини ще й доволі часто трапляються (вони там ще й такі товсті!)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #866 : апреля 16, 2013, 20:45:29 »

я знаю місця, де такі великі особини ще й доволі часто трапляються (вони там ще й такі товсті!.. і такі смачні уууух)
в шоке Смеется

А чому гриби не ростуть??? Гиби де гриби гриби гриби грибииии!! Гриби гриби граблями! Стікі дощів буле і не одного арвенсіса не вилізло
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #867 : апреля 16, 2013, 21:08:56 »

Да які зараз можуть бути гриби? Змошки лише. Копрінуси і то, як на мене, рано повилазили. А шампіньони взагалі жару люблять
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #868 : апреля 16, 2013, 21:11:16 »

я знаю місця, де такі великі особини ще й доволі часто трапляються (вони там ще й такі товсті!.. і такі смачні уууух)
в шоке Смеется

А чому гриби не ростуть??? Гиби де гриби гриби гриби грибииии!! Гриби гриби граблями! Стікі дощів буле і не одного арвенсіса не вилізло

Судячи з цього повідомлення, тобі і без грибів нормально  Смеется Я сколопендр не їв, а ось ту товсту личинку, що я для вас (букашкознавців) сфоткав, міг би зїсти (яби було треба, наприклад, похизуватись) Улыбается А грибиів у нас повно (на фотках це видно)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #869 : апреля 16, 2013, 21:13:03 »

Глива степова, і степові ж бррр зморшки, чи змошки ) Доречи, все ніяк не наважусь спробувати поїсти ці степові зморшки, та і як би їх неможна їсти, бо вони червонокнижні Улыбается
Страниц: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018