MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 23, 2025, 01:02:19 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158484 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #720 : июля 22, 2012, 15:16:29 »

Продовжую вести "щоденник одного тераріуму" і цей експеримент загалом. З моменту його запуску вже минуло не мало часу. "Політ нормальний!" Хоча різні псевдоспеціалісти прогнозували кардинально протилежне.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #721 : июля 22, 2012, 15:24:59 »

Також, продовжую експериментувати ("навпомацки") з рослинами для цього тераріуму. Зрозуміло, що можна зробити як всі й посадити якісь там бромелії, кротони, але так не цікаво (та й це просто мавпування). Словом, спробував посадити туди бегонію.

Рослина дуже гарна і, що важливо, витримує височенну вологість! Тому я вважаю, що її можна використовувати навіть в полюдаріумах (та й коштує воно кілька гривень)

Але не варто її садити в тераріуми з масивними амфібями Извиняющийся Я знав, що рослинка не міцна, але сподівався, що її, може, обходитимуть якось... Самиця шоломоголової ропухи залізла на бегонію і зламала її Извиняющийся
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #722 : июля 22, 2012, 15:27:59 »

Ось цю рослину я надибав під час однієї з експедицій і викопав.  Транспортування на неї погано вплинуло, але в тераріумі воно швидко оклигало. Проте не прижилося (чого і варто було очікувати).

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #723 : июля 22, 2012, 15:29:08 »

Ось такі справи Улыбается

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #724 : июля 31, 2012, 20:15:14 »

Тут не так давно організував вельми цікаву вилазку в плавні і ось якраз про них я розповім.
Нижньодніпровські плавні—унікальна і неповторна ділянка дикої природи. Розташовані вони на теренах Херсонщини. Більшість вже звикла, що якщо в Україні йдеться мова про недоторкані ділянки дикої природи то це якісь мізерні клаптики! Яскравими прикладами є навіть певні заповідники: Еланецький степ, Дніпровсько-Орільський. Це сумно. Але ж, пані та панове,
 Не все так погано! Ось хоча б наші плавні—за най песимістичними підрахунками, загальною площею 50 тис. га та довжиною близько 120 км! А так, ці плавні суттєво більші! Як мінімум, збереглися 71 вид тварин та 32 види рослин, які включені до Європейського та Світового Червоного списку МСОП та Червоної книги України, і 12 рідкісних типів рослинності, які занесені до Зеленої книги України. Словом, місцина неймовірна і вражаюча.
Ось, відвідав одну ділянку, що відрізняється від багатьох інших дуже великою кількістю дерев. На фотках воно чимось нагадує справжні ліси на півночі України, але в реальності відчуття, ніби це болото з якого стирчить купа дерев. Такі собі джунглі Улыбается

Ось доволі показовий, як для цієї ділянки об’єкт:

Візуально—брудна калюжа, ще й малоймовірно, що воно глибоке. А якщо туди встати, то від здивування аж очі на лоба лізуть! Вилізти чи хоч витягти звідти ногу дуже важко, а якщо впасти, то взагалі кінець Извиняющийся Зараз сильна посуха, тому, мабуть воно об мілішало якось, бо зазвичай саме ця штука більш „повноводна”. І такі капкани в плавнях дуже різноманітні, а на певних ділянках ще й чисельні та щільно розташовані.
Коли йдеш, то перед очима, в основному, ось такий пейзаж:

Ще й дряпається майже все навколо; трапляються великі хащі кропиви, але все ж там дуже гарно.

На теренах Наддніпрянщини здавна з очерету робили хати, паркани і т.д. та взагалі це дуже багатофункціональний матеріал, що добре горить в сухому стані й добре тримає тепло. Так ось, очерет в плавнях дуже добре тримає тепло, тому там дуже спекотно.  А ще й воно ж усе з води росте, тому й вологість там зашкалює, а разом ці 2 фактори просто вбивчі (особливо коли температура повітря в затінку вища за 35 градусів).

Ось уявіть: йдеш собі, а дихати майже неможливо. Рухаєшся повільно, щоб не подряпатись і не перечепитись, а мул прям таки затягує і гальмує.

Ще й дуже напружує одноманітна картинка перед очима: очерет, очерет, гілки, знову очерет. Складається враження, що воно нескінченне!

Коротше кажучи, чудово Улыбается

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #725 : июля 31, 2012, 20:41:17 »

А ще там коли йдеш, то і чуєш і бачиш силу-силенну найрізноманітніших птахів, ссавців, плазунів, амфібій, членистоногих... Та й рослин там дивних не мало.

Краса!

Наприклад ось:

Здавалося б, ну калюжа мала ну й нічого особливого. Але ось в такому місці спіймати тритона абсолютно реально. Та й сьогодні, коли я туди підійшов, то щось таке від мене тікало, проте ловити істоту я не став, бо  ще захотілося б в тераріум посадити. А там їм точно краще (та й ліньки ловити).

А ще там місцина дуже сприятлива для виживання. Принаймні там повно різної їжі! Є навіть усілякі делікатеси. О! Їжа... Інколи в плавнях трапляється ось така штука:

Може й їстівне, але я ніколи не ризикував з цим і не їв таке. А по визначниках визначати рослину ліньки.
Чарують душу і тамтешні „звуки природи”! Шелест листя, разом зі співом чисельних рідкісних птахів, періодичною вокалізацією амфібій і рипінням дерев створюють неймовірну симфонію, яку більше ніде не почуєш.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #726 : июля 31, 2012, 21:56:29 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #727 : июля 31, 2012, 21:57:24 »

Аркадій
Активный террариумист