MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 21, 2025, 23:49:25 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158253 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #690 : июня 20, 2012, 20:09:31 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #691 : июня 21, 2012, 20:22:09 »

Ура! Я нарешті побачив як цей гекон їсть ще й з мого пінцета Улыбается До того лише помічав, як кидав в тераріум купу кормових комах і вони зникали. Замість них лише помічав купки екскрементів цієї рептилії. Цікаво ще й те, що з пінцета їсти тарганів, цвіркунів, личинок комах він відмовлявся, а хатню муху зжер!
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #692 : июня 23, 2012, 18:15:15 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #693 : июня 23, 2012, 18:18:59 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #694 : июня 23, 2012, 18:22:28 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #695 : июня 23, 2012, 18:26:03 »

На кожный станцыъ ми знаходили хоч 1 мертву рибу
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #696 : июня 23, 2012, 18:27:46 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #697 : июня 30, 2012, 19:43:01 »

Круто! Побував я сьогодні серед  справжніх оаз посеред неосяжних Олешківських пісків (і лісів). І так...  Перший автобус від’їздить з обл. Центру близько десятої години (ще й їде повільно і довго). Прибуває десь в 11 з гаком. Але я вже кілька років мріяв відвідати ці місця, тому це мене не зупинило. Вже в автобусі я дізнався, що останній автобус звідтіля о п’ятнадцятій годині!  Це була явна розвідка місцевості, але вийшло, що часу на пошуки було мало. Довелось рухатися в режимі марш кидка, а на певних не перспективних ділянках просто бігти. Хоча воно того варте!! Розвідати місцевість вийшло дуже добре, дізнався таку інформацію, яку з мапи роздивитись фізично не можливо.
Ось підійшов до найбільшого тамтешнього озера, а там... Квакші не те що кричать, а прям волають своїми територіальними співами. Інколи аж посеред села чутно їх вокалізацію! Сидять собі високо над водою, але й долізти до них по високому очерету не просто. Основна незручність—у мене на це просто не було часу Извиняющийся та й метою було не квакшу пофоткати, а загалом оглянути, розвідати місцевість!

Я уявляю як там багато цих райок, якщо обійшовши озеро я чув так багато самців, то разом з самицями їх там просто орди! Треба туди на час нересту приїхати. Подивитись, порахувати… Та й саме те озеро не глибоке, хоча й заросле майже повністю.

Окрім купки повноводних там є низка озер, що іноді пересихають і на їх просторах ростуть такі гарні  і дивні рослини!

Не лише такі. Я аж насмикав трошки і взяв з собою. Навколо озера якісь піщані насипи по яким люди не часто ходять

комах там цілі легіони. Росте лох сріблястий. А в найбільш складно доступній ділянці цього насипу (позаду озера) під одним з лохів соділа степова гадюка і побачила мене раніше ніж я її. Тому встиг лише розгледіти частинку її тіла з загалом, що залізає в нору між корінцями дерева. І це в таку спеку. Я впевнений, що в нормальну погоду на цьому маршруті їх не мало та й сьогодні можна було б цілеспрямовано пошуками і ще знайти, але кляті автобуси…

Там гарно і так просторо.

Треба буде якось полазити по цьому очерету, але це лише зі спец. Взуттям, бо якщо проштрикнути нам ногу… Словом, буде не добре!

Що цікаво, я за всю вилазку не бачив жодної ящірки і жодної ящурки. Оце так спека! Зате бачив як доросла болотяна черепаха гепнулася в воду

Так, звичайно погода не дуже, логістична ситуація жахлива, часу було мало, але вийшло знайти не мало цікавого.

Ще вчора я збирався йти зовсім іншим маршрутом, але якщо вже так, то я вирішив нормально обшукати хоч найближчі біотопи. Замість того щоб добігти до найцікавіших місць, розвернутись і побігти в зворотньому напрямку.

Дуже хотілось знайти там щось цікаве та й я вірив, що цікавого там не мало і за маленький проміжок часу (якщо дуже сильно постаратися) можна щось надибати. Я доклав не мало зусиль і надибав—

А мені ще казали, що вдень та ще й влітку землянку знайти не реально. Ось.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #698 : июня 30, 2012, 19:46:58 »

Було ще не мало цікавого, але про це розповім пізніше. Тож, далі буде.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #699 : июня 30, 2012, 20:54:28 »

Тамтешні озера це чудові нерестилища! Ось і зараз там купа різних пуголовків, дрібних жабок у яких ще не закінчилась резорбція хвоста, жаб що нещодавно пройшли метаморфоз, дорослих амфібій…

Зараз там дуже багато пуголовків різних зелених жаб, але якщо нормально пошукати, то мабуть можна ще багато кого надибати

Треба лише хороша погода, обладнення і бажання
Озерні жаби, що лише нещодавно пройшли метаморфоз розміром менші за 1 см! Яскраві зелені, прям смарагди і розміром нагадують листолазів і карликових індонезійських жаб.

Чомусь майже всі їх фотографії зіпсованими вийшли. Вони там сидять в ось таких місцях на рослинах і у воді, деякі в мул зариваються частково

Взагалі для земноводних і їх метаморфозу там дуже сприятливі умови.

Зверніть увагу, здається, що вода там червона! Але  вона прозора і видається дуже чистою.

За весь час не бачив ні вужів ні їх виповзків, але вужів не було тому що спека (я так вважаю).

Зате посеред села знайшов руїни якогось ставу, який раніше, мабуть, використовувався для зрошення. Так ось там були не старі виповзки жовтобрюхів. Але залишки конструкції були розпечені і земля була не крижаною… Принаймні вони там точно є, а по-друге це ще й місця зимівлі.

Страниц: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018