MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 11, 2025, 17:09:00 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 157536 раз)
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #420 : марта 03, 2012, 19:17:56 »

Ух-ти, цікаво!

І що вони їдять? і взагалі, як там вони себе поводять? Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #421 : марта 03, 2012, 19:32:45 »

Вони лише сьогодні в 12:00 приїхали в тераріум, тож ще не їли. Але позгодовую тарганів (в основному мармурових).  Мармуровиків покищо вистачає. А там з природи буду комах ловити і згодовувати. Спробую згодувати мотиль, хробаків, але це потім.
Поводять себе цікаво. Ропухи спочатку заховались, потім стали досліджувати свої володіння. Зараз знову в укриттях (нічна активність). Напевно ввечері будуть багато стрибати.
Панцероголови (якась дивна назва, як дл них) довго стрибали, досліджували, плавали. Зараз теж відпочивають (чекають на вечір).
Загалом і ті і ті не лякливі.
Цікаво, що батрахо. хата по трошку стає більш подібною до біотопу. Ось зараз я поглядом можу знайти лише 1 амфібію з 5 (я знаю, де інші, але зовсім їх не видно). Хоч підходь, хоч роздивляйся, а нема Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #422 : марта 04, 2012, 15:00:11 »

Ось сьогодні придбав нове створіння для тераріуму—гіацинт. ”Супер цибуля”! Воно гарне

Але його і каланхое ну дуже складно фотографувати (фотки псуються)

Там дуже багато корінців, є і поверхневі теж. А на дотик воно, як нормальна цибуля! І виглядає, як цибуля. Отже це...
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #423 : марта 04, 2012, 15:08:57 »

Оце так так )))))) Це типа того, що весна затримуєтся в природі, та в тераріумі вона вже почалася- гиацинти розцветають)))
В нас доречи в природі теж є гіацинти.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #424 : марта 04, 2012, 15:18:17 »

Оце так так )))))) Це типа того, що весна затримуєтся в природі, та в тераріумі вона вже почалася- гиацинти розцветають)))
В нас доречи в природі теж є гіацинти.

Те що у нас в природі росте, хай там і росте. Йому там краще і користі від нього більше. А від того, що я собі цю рослину придбав, навіть в якомусь мікробіотопі обмін речовин не порушиться.
Мені в тому магазині ще таку дивну рослину запропонували: 20грн, висота і ширина десь з 2 фаланги мізинця руки, родич грошового дерева (дивне), в назві є слово ХОБІТ, виростає не маленьке. Я не придбав, якось не захотілося Улыбается Але я такого навіть в найкрутіших наших магазинах не бачив!
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #425 : марта 06, 2012, 21:03:37 »

Так!!! Гіацинт росте ну дуже стрімко. Зверніть увагу на те, на скільки за цей час виросла квітка! Прям бамбук якийсь.

Ось ще фото: ось така вентральна сторона тіла („пузька”)

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #426 : марта 06, 2012, 21:14:24 »

А хіба гіацинт не треба садити у грунт?
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #427 : марта 06, 2012, 21:17:15 »

А я його куди посадив? В в язницю?   Він у мене висаджений в землю без всяких горщиків!

Я ще звернув увагу на один аспект. Коли намагаєшся зробити вдома біотоп ний тераріум (чи щось близьке), то починаєш звертати увагу на такі дрібниці, які раніше не цікавили зовсім. Це і в контексті біології різних видів і про утримання вдома. Ось я раніше не дуже то і цікавився безхребетними, рослинами... А зараз вже трошки цікавлюсь. Так це все в контексті тераріумістики, але воно додає знань і позитивних емоцій. Емоцій воно додає ще й специфічним чином. Ось проросло трошки зерняток, а вже приємно.

Тож раджу таке робити.
ПС
Поклав сьогодні акваріумного равлика в водоймище. Цікаво помре він від отрути чи ні?
kvadrat
Участник Клуба MyReptile
Офлайн Офлайн

« Ответ #428 : марта 07, 2012, 10:03:21 »

у геацинта очень резкий запах, так сказать концентрированная сирень, для животных не опасно?
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #429 : марта 07, 2012, 18:26:51 »

у геацинта очень резкий запах, так сказать концентрированная сирень, для животных не опасно?

Я чудово знав як пахне гіацинт, ще до того як його придбав. В нього запах не специфічний, а приємний! Тваринам воно не шкодить і не нашкодить. У мене коли відкриваєш тераріум запаху гіацинту якось сильно і не відчувається. А "різкий запах" це ви мабуть відчували, коли перебували в квіткових магазинах. Ось там інша історія. У нас є купа квіткових бутіків, тобто магазин з дуже малою площею, а квітучих гіацинтів там буває дуже багато. Ось там відчувається потужний запах! Тож всього має бути в міру. Тваринам гіацинт подобається. Я кілька разів бачив, як трахіцефалюси сиділи на самій його верхівці протягом ну дуже тривалого часу (а там епіцентр запаху).
А ось молодий кротон--це інша історія. Треба купувати рослини, знаючи розміри тварин, які будуть з ними контактувати!!! Я зробив навпаки. Ще й продали мені пошкоджену рослину Извиняющийся Справа в тому, що самиця геліатуса настрибнувши на його листочок, відламує його ( я вважав, що амфібії будуть трошки менші). Тому дочекаюсь, коли кротон вже доламають і заміню його на ще більш отруйний молочай Улыбается
Страниц: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018