MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 11, 2025, 11:35:45 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 157519 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #400 : февраля 25, 2012, 07:22:13 »

Зараз ще холодно і використовувати природну землю якось не дуже. Тому я придбав в квітковому магазині, але образ практично повністю природну землю: торф верховий і низовий—65%, пісок—5%, дернова земля—10%, парникова земля—20%. Ще для рослин використав керамзит. Ну і додав трохи землі з кількох горщиків, де раніше були квіти. Зрозуміло, що коли висаджував в тераріум кротон і каланхое, то пересаджував з їх рідною землею з горщиків.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #401 : февраля 25, 2012, 07:23:05 »

Arnold Ikkonen
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #402 : февраля 25, 2012, 22:02:59 »

То поперше, мені цікаві розміри цієї хати. Подруге, звичайно, які види там планується утримувати. Як я зрозумів, там планується біотоп, але не "повноцінний" - адже з рослин і Азія, і Мадагаскар.
В мене теж є деякі плани, але не вистачає фінансування, поки що. плачет
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #403 : февраля 25, 2012, 22:57:26 »

То поперше, мені цікаві розміри цієї хати. Подруге, звичайно, які види там планується утримувати. Як я зрозумів, там планується біотоп, але не "повноцінний" - адже з рослин і Азія, і Мадагаскар.
В мене теж є деякі плани, але не вистачає фінансування, поки що. плачет

Ось в тому і перевага проекту, що воно дуже дешево все. Я на виготовлення витратив: 54 грн--клей герметик для акваріумів, 24 грн--кротон, каланхоє--18 грн і металевий шприц для того клею 8 грн, бо свій я зламав (занадто сильно стиснув  стиснув ту ручку на яку натискати треба). Інше все було вдома наявне. Та і не все вище зазначене є необхідним для виготовлення (наприклад рослини)
Біотоп плпанується! Але ж чому не повноцінний? Ось візьмемо славну Одещину. Там пісция на воді плаває, в воді червоновухі черепахи, а на Молдаванці туркестанські гекони трапляються. Тож це буде біотоп з високою чисельністю інтродуцентів Улыбается
Розміри мізерні, тож в помешканні воно багато місця не займе. Воно в мене завдовжки--83 см, завширшки--27см, заввишки--31см. Біотопи бувають і маленькі. Види тропічні.  Завтра розраховую, що їх вже пришлють. Ось завтра і викладу їх фотки (щоб не наврочити) Улыбается
Arnold Ikkonen
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #404 : февраля 25, 2012, 23:22:52 »

То будемо чекати на завтра. Подивимось на мешканців.
Мені ще скло потрібно, та рівні руки, щоб все склеїти, бо планую водну частину літрів хоча б на 150 зробити. А в сусідів знизу євроремонт.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #405 : февраля 25, 2012, 23:26:32 »

Ааа.. Наврочив...Не отримаю я їх завтра. Зателефонував пан Кумка зі столиці і розповів, що захворів тож отримаю аж в наступну суботу Извиняющийся Очікую пару Trachycephalus nigromaculatus-- панцероголов червоноплямистий (я на екзотікфрог знайшов таку укр. назву її) і пару Bufo galeatus--шоломоголова ропуха.
kvadrat
Участник Клуба MyReptile
Офлайн Офлайн

« Ответ #406 : февраля 26, 2012, 14:59:09 »

для шлемоголовой жабы как то влажновато, у мя пара сидит, на сосновой коре и не увлажняется.
Также брал у кумки
вот что она дал мне по содержанию  aquaforum.ua/showpost.php?p=1665253&postcount=32
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #407 : февраля 26, 2012, 16:33:24 »

Для комфорту тварини треба спробувати створити умови наближені до їх рідних біотопів.
А у мене там все їм підійде, бо zooclub.ru/amfib/b5/1.shtml (все майже ідентично), та й батрахо. хата умовно поділяється на 3 ділянки (трошки різні), тож ропухи оберуть собі найприємніші куточки. Та й почитай опис їх природніх біотопів!!!
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #408 : февраля 26, 2012, 21:19:58 »

ДУЖЕ ВАЖЛИВО!
В багатьох випадках проблемою при переробці класичних книжкових полиць є їх вірогідне гниття під впливом вологи. А більшість ще й вкриті лаком, що при вологості в тераріумі може отруїти. Я вигадав, як цього гниття уникнути. По-перше, моя поличка сама по собі не вкрита лаком, а це вже виключає мороку з токсинами які воно могло б виділяти. Але ж висока вологість реально може викликати гниття полички. Ще давно я весь внутрішній простір полички обклеїв лєноліумом, а воно не пропускає воду. Але це таке. А вирішив не розраховувати лише на лєнолєум і посилив захист Улыбается Щоб уникнути впливу вологи можна сі внутршні стінки обклеїти склом! Тобто, в середині виходить типу акварікум. Звичайно можна з скла просто зробити тераріум, але тут була інша мета. Краще використовувати суцільні шматки скла на кожну стінку, але я щоб не чекати тепла використав багато різних шматків. А в деяких ділянках ще й використав орг.скло. Якщо використати суцільні шматки, то клей наностити і на стики і на саме скло, що прилягатиме до стінок. Робити це легко, бо дуже вже просто і зручно. Можна зробити припущення, що навіть якщо поличка лакована, то при такому захисті (лєнолєум, а на нього скло) волога не добереться до лаку. Але я б попередньо лак відшкрябав, а потім  наносив "захисні шари" Думает Додам: так як дверцята теж склані, то виходить, що воно зсередини закрите склом з усіх сторін.
Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #409 : февраля 26, 2012, 21:44:47 »

Ого, ну це гарний метод, але всеж дійсно краще з скла зробити цілком. Та і в поличках краще всеж таки робити тераріум з біотопом типу "пустеля".
Страниц: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018