Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #970 : июня 05, 2013, 21:22:27 » |
|
А придбати цих амфібій можна у вас? І яка ціна на кожен екземпляр?
Справа в тому, що я нічого не продаю (взагалі). А якщо ви навіть землянку спіймати самі не можете, то це вже немічність у вас якась. Її ж навіть по звуку легко відрізнити і знайти... Про її чисельність можна багато казати, але наведу інший приклад: я було якось вдень (за безхмарної погоди) спіймав особину (температура повітря в затінку була +32 градуси). І дощів до того і в той час взагалі не було!
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #971 : июня 05, 2013, 21:36:59 » |
|
Esox, та ну, Борисович як зазвичай, прикалуєтся, тобто типу- щоб Аркадій продав ту часничницю, але вона ж червонокнижна! Доречи, не дуже розумію чому вона червонокнижна, насправді їх повно усюди, вони ведуть приховнній спосіб життя, тому зусріти іх важко буває, але під час нересту вони хрюкаюсь усюди! Де я тількі не чув. А от щитнів треба в червону книгу, як я вважаю. А тримати в дома часничницю як на мене- не дуже цікаво, я скікі приностив- відпускав, тому що на відміну навіть від зеленої ропухи, її не видно взагалі, тікі ночью треба після того як пройде година після вимкнення світла- дивитись.
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #972 : июня 05, 2013, 21:40:03 » |
|
Справа в тому, що я нічого не продаю (взагалі).
Хех )))))))))
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
|
« Ответ #973 : июня 05, 2013, 22:16:56 » |
|
Нема її в Червоній книзі. Вона, звичацйно, ахінительна, але не до такого ступеню. Чи може у попередньому виданні була? Її ж навіть по звуку легко відрізнити і знайти... Ну я б так не сказав, що легко. Тобто знайти місце. де вони розмножуються може і легко, а от їх самих знайти у тому місці... Та і зараз тем, де вони співали, вже трава колоситься. Улітку вони не хрюкають, принанні я неніколи не чув. Наьбагато легше просто пройти вночі по берегу річки чи струмка з фонарем - знайдеться їх немиряно. А в сонячний день, то якась аномальна випилізла, хоя я маю підозру, що вона не сама ввилізля, а її викопав хтось (людина чи звір) я наприклад разів зо три ввикопував, коли червів копав. Навіть "копав" занадто громко сказано - ковиряв мінілопаткою те хо монахи вибрасують з терріторії монастурю на дамбу на на березі Донця. Тобто вони неглибоко сідять. Справа в тому, що я нічого не продаю (взагалі) А щитня що, продав вже?
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #974 : июня 05, 2013, 22:31:02 » |
|
Доречи, не дуже розумію чому вона червонокнижна, насправді їх повно усюди, вони ведуть приховнній спосіб життя, тому зусріти іх важко буває, але під час нересту вони хрюкаюсь усюди! Де я тількі не чув. А от щитнів треба в червону книгу, як я вважаю.
Їй нема чого робити в природоохронних документах. А щитні неймовірно багаточисельні, розподіл мають доволі не рівномірний, але там теж є своя специфіка в плані пошуків (просто ти зовсім не знайомий з цією ситуацією, ось тобі й здається, що їх мало). Щитнем ніхто не цікавився, в чому я, майже, не мав сумнівв, а безпосередньо продаж мене не цікавить. Єзокс, стосовно твоїх міркувать "легко чи не легко", ну так то може не батрахологу воно й не легко Стосовно глибини їх "залягання" тут все по різному: буває, що на малій глибині сидить, а буває, що й на великій. Якщо хтось не знає (чи знає частково), то раджу почитати опис цього виду в якійсь більш-менш адекватній літературі
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #975 : июня 05, 2013, 22:33:57 » |
|
Нема її в Червоній книзі. Вона, звичацйно, ахінительна, але не до такого ступеню. Чи може у попередньому виданні була? Її ж навіть по звуку легко відрізнити і знайти... Ну я б так не сказав, що легко. Тобто знайти місце. де вони розмножуються може і легко, а от їх самих знайти у тому місці... Та і зараз тем, де вони співали, вже трава колоситься. Не поняв! Дійсно нема, і в минолому виданні небуло! А чого це я вважав що вона червонокнижна? Чи то мені Аркадій казазв? ))) Тю, і дійсно нема. Треба ще зараз пошукати ще позаминуле видання, десь я бачив. Доречи, от що що, а Червона книга наша в інети представлена на висщому рівні в порівнянні с російскою. Що до того що землянок ціх важко спіймати коли вони нерестують- це так! Дуже важко, бо вони під водою сидять. Але я ловив так- треба почекати, коли вони випливуть подихати. Вони це роблять швидко- тількі бултих та і усе. Але вони сидять прям над тим місцем де винирювали, тому там іх можно рукою навіть намацати, якщо дотягнешся. А ще я іх багато знаходив у ямах вдень. А от всеж саме у нас вона не дуже то часто знаходится при розкопках, тут всеж таки не муссонний Донецк, а миколаївско-херсонська Сахара ))))))
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #976 : июня 05, 2013, 22:41:29 » |
|
Я от який сайт знайшов! http://nature.land.kiev.uaтам усі видання, навіть видання СССР! Нема ніде землянки. Цікаво що при СССР в ЧК України було усього 4 зміі- полози сарматский(тоді чотирьохсмугастий), лісовий та леопардовий, та степова гадюка. Це що, за часів незалежності з голодухи зїли стількі плазунів, що до ЧК зараз потрапили усі зміі окрім вужів і звичайної гадюки? )))))
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #977 : июня 05, 2013, 22:46:18 » |
|
Зате от яка риба є в ЧК! Карась звичайний, Карась золотий. Carassius carassius (Linnaeus, 1758)
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #978 : июня 05, 2013, 23:00:28 » |
|
Сайти різні бувають, а недолугість нашої Червоної книги (та й законодавства) це, напевно, вічна тема Згадав ось... Я вчора читав старезну книгу, про рідкісних і вимираючих тварин. Так ось, читаєш і відчуття, ніби мова про якийсь інший світ (напр. тасманійський вовк там "малочисельна й рідкісна тварина, що часто трапляється лише в 1 районі Австралії". Там "нещодавно" були достовірні знахідки й інших тварин про яких вже й ніхто не чув. Там леви зустрічались навіть навколо Каспійського моря і в Туркменію (з півдня) з аходили... Словом, ще не так давно все було реально інакше і є велике побоювання, що те що ми маємо зараз через купку років буде сприйматись людьми як "диво дивне". Треба щось робити з цим... ПС "Було колись в Україні Ревіли гармати Було колись запорожці Вміли панувати..." Акцентуйте увагу на позитиві:
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
|
« Ответ #979 : июня 06, 2013, 02:43:43 » |
|
Копирсатися у тимчасовій водоймі, глибиною півметра яка, з низу доверху заросла травою (у нас саме в таких водоймах ці земноводні размножуються), і намагатися в цій траві і багнюці щось намацати - це легко? Хоча, може, для супербатрахолага що те що інше, як два пальця об асфальт, він жеж рентгенівским зором жабку бачить, над водою леветує, а щє й телекінезом її з дна підіймає. Мені ж, простій людині, наьббагато легше прогулятися вночі з ліхтариком. тут всеж таки не муссонний Донецк То не Донцьк був, ти неуважно читав. В Донецьку немає ані Донця, ані монахів (хоча, останні, мабудь, приїздять інколи). Стасовно Carassius carassius а ви його взагалі бачили? Я бачив лише один раз у кількості 3- 4 особин, і то не впевненний, що то був саме золотий (куількість зябровіх тичинок и променів плавців не рахувал). Нак що, можливо, карася цього занесли до ЧК і не випадково.
|
|
|
|
|
|
|
|