Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #960 : июня 04, 2013, 19:10:07 » |
|
Так я вже зжер той смачний гриб і не лише його. А це не трутовик? Зжер ще десь в 9:00 і мені нормально За день може і не виросте, але у нас ще з позавчора почала підвищуватись вологість, опади і так кожен день, а зараз гримить, блискавки часто помічаю ну і крапає. Та й по прогнозу дощі ще довго будуть, тому маю надію, що щось ще й виросте з трутовиків. В плавнях трутовики ростуть. Це факт Але в час посухи вони там неймовірно погано і рідко ростуть (майже не ростуть), а після файних опадів...
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #961 : июня 04, 2013, 19:13:59 » |
|
Аркадій, не гони коней )))) Вона- це Україна? Дослідник- колядник Дивний гриб зжер я, а плющить не мене ПС Я, звісно, погано знаюсь на грибах, але мені здається, що це трутовики були
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #962 : июня 04, 2013, 19:28:37 » |
|
Це трутовик, але зовсім не сквамозус, як він там буде, мабуть трутовик лусчатий А це- легендарний трутовик сірчано-жовтий! http://mushroomer.info/archives/2037употребление этого гриба может повлечь неприятности в виде отравления и галлюцинаций От так от )))) Так що ще кого плющить, це питання, ти з яких дерев гриби рвав?
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #963 : июня 04, 2013, 19:42:41 » |
|
Зжер ще десь в 9:00 і мені нормально Ех Не прикольно вийшло Якби знав, то треба було б так написати: "... мені нормально, абаба-галамага, і зелена хохуля у мене в нозі каже, що мені нормально" На хвойних деревах я ніколи трутовиків не бачив і ці теж не на хвойних росли. А чим цей трутовик "легендарний"? По-друге, почитай скільки там різних корисних властивостей. А ще в тій статті дуже багато не співпадає!!! Там кажуть, що воно росте високо. Ні. Навпаки, десь 30-40 см над землею. А ось це взагалі нісенітниця: " Мякоть трутовика серно-желтого сочная, мягкая и довольно ломкая. Она имеет белый цвет и кисловатый привкус. Запах у этого гриба не сильный — сначала лимонный, а потом довольно неприятный, напоминающий мышиный. На молодых грибах обильно выделяются водянистые желтоватые капельки."[/s] Ще там кажуть про кислий смак--нісенітниця! Я його і в сирому стані скуштував і воно нормальне, а не кисле. Тому щось не те в тій статті. ПС Додам, що на моїх знімках гриби вже в вареному стані
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
|
« Ответ #964 : июня 04, 2013, 20:14:22 » |
|
Ех Не прикольно вийшло Якби знав, то треба було б так написати: "... мені нормально, абаба-галамага, і зелена хохуля у мене в нозі каже, що мені нормально" Но но но ! Гриб вже діє!! Ось дивимось ))) А ще в тій статті дуже багато не співпадає!!! Там кажуть, що воно росте високо. Ні. Навпаки, десь 30-40 см над землею. Дивлюся статтю.. Обычно трутовик серно-желтый располагается не очень высоко над землей Так що гриб діє, ти просто не відокремлюєш додаткву реальність від обьективної )))))))))) Я не знаю як там смак, я так і не наважився ще цій гриб зїсти, але так опис цілком вірний. Що до корисних властивостей- так, цей гриб, трутовик сірчано жовтий, вважаєтся набагато більше активним ніж лусчатий, але і різноманітні єфекти від цього можуть буди потужними. Тому треба споживати цей гриб обережно, як лікі а не як їжу
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #965 : июня 04, 2013, 23:03:10 » |
|
Но но но !
Конячка ! У тебе там, мабуть, кінь є і це ти йому кажеш, щоб він "їхав" Про іисоту на якій розміщуєься це так: я не уважно прочитав. Погоджуюсь. Смак абсолютно нормальний і підозрілого там нічого нема (як в свіжому так і в приготованому стані) А чим цей гриб "легендарний", як ти кажеш, ти так і не сказав
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
|
« Ответ #966 : июня 05, 2013, 00:41:35 » |
|
А он звідки ноги ростуть у всіх аркадіївих странощів - спочатку усілякі цікаві грибочки куштує, а вже потім цікавиться, що ж воно за вид! Дивись не дограйся до літального (як же ж буде українською "исхода"?).
А у нас сьогодні теж прошли дощі, навіть кілька разів, але дуже слабенькі, навідь під деревами не намокло. А там, де намокло, до вечору вже висохло. Які там гриби!
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн
Аркадій
|
|
« Ответ #967 : июня 05, 2013, 20:01:41 » |
|
Сьогодні з самого ранку і десь до 11:00 продовжувалась сильна злива ( під яку я, звісно, потрапив). Зате погода потім була чудова батрахологічна Був в не дуже цікавих місцях, тому фотоапарат з собою не взяв. Відповідно, показати можу лише те, що взяв з собою. За цей день бачив так багато кумок,ніби зараз весна і у них нерест, а не літо. Потім знайшов А ще бачив купу різних жаб, вужів тощо. Прикольно, що коли до рук амфібію з верхньої фотки взяв, то воно надулось, майже як: Зрозуміло, що в цьому нічого дивного нема, але виглядає прикольно Словом, погода сприяє активності батрахофауни (раджу пошукати щось цікаве) ПС Я погано знаюсь на грибах, тому їм лише трутовики. А на тему "галюциногенних властивостей", так мене воно й не могло зачепити. Бо я ніколи не бачив трутовиків на хвойних деревах, а отже й не жер і старі гриби взагалі не вживаю в їжу (навіть якщо це лускатий трутовик чи шампіньйон). Тому, отруїтись чи наловити глюків таким чином я не міг та й не збираюсь
|
|
|
|
|
|
|
Борисович
|
|
« Ответ #968 : июня 05, 2013, 20:19:34 » |
|
А придбати цих амфібій можна у вас? І яка ціна на кожен екземпляр?
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
|
« Ответ #969 : июня 05, 2013, 21:06:38 » |
|
Борисович, Ви що, вже звичайних (як вона буде, часничниця?), збираээтесь купувати? Куди катиться світ? Вони ж водяться усюди, навіть в майже голому степу. А у лісах їх взагалі орди незліченні, вночі треба дивитися. Мені якось на риболовлі одну змило страшенним дощем прямо в пакет з прикормом. Чи то Ви тільки помидорів мали на увазі?
Аркадій, я щось не зрозумів, ти що, їси лише трутовики тільки із побоювань, що інщі гриби розрізнити не зможеш? Ну ти і унікум, багато втрачаєш. Це ж ти гриби лише 4-го сорту по радянськомій калассифікації споживаєшь, а всі, що вщє, проходять повз. Якщо ж полюляєш саме лускатий трутовик, то приїзди у Донецьк, сьогодні я їх бачів не один кілограм, і головне - навіть із центру міста віходити нетреба.
|
|
|
|
|
|
|
|