Esox
|
 |
« Ответ #850 : апреля 14, 2013, 13:02:28 » |
|
у воді була дровеняка, я її витяг, а знизу там мокриці, гамаруси і ці 2 сиділи, ось поклав на сміття, щоб краще видно було Одразу і мокриці, і гамаруси, й ще і многозв`яз, який попав на фото, і ти хочеш сказати, що всі ці тварини були у воді? Можливо, там ще й людина-амфібія була? вперше за своє життя занйшов в тих місцях малу кільчасту сколопендру. Справа в тому, що один видатний ентомолог ще десь 30 років тому там за день знаходив десятки й десятки цих сколопендр, але за останна 8 років я ось вперше таке там надибав. Сколопендра сама сказала, що ти - перший, хто знайшов ії, або ії рідних у тому місці за 8 років?
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #851 : апреля 14, 2013, 20:28:56 » |
|
Ось та дровеняка, під якою було все вище згадане. Може там знизу були порожнини, куди вода не заходила, тому там і мокриці сиділи. А тобі часто сколопендри щось кажуть? Мені тварини нічого не кажуть, мабуть соромляться  А якщо серйозно, то як я вже казав: один мій знайомий ентомолог казав, що ще десь 30 років тому сколопендри там були на кожному кроці, але за останні років так 10 ні я ні мої знайомі: краєзнавець, серпентолог, орнітолог, купка ботаніків (а ще й я), жодного разу сколопендр там не бачили. І це, враховуючи те, що були всі ми в тих місцях далеко не раз на рік  Та і пошук сколопендри доволі подібний до пошуку змій. Он на Миколаївщині в місцях, де повно сколопендр, шукаєш змй, а знаходиш ще і сколопендр.
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #852 : апреля 14, 2013, 20:38:56 » |
|
Полоз  помітив у нього невеличку травму  Він ще й вкусив мене, але шкіру зубами не проштрикнув  
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
 |
« Ответ #853 : апреля 14, 2013, 21:21:28 » |
|
Аркадій, ти міг і не цінгуляту знайти, у нас є ще сколопендра, вона схожа на цінгуляту, але невелика ;) Явно ти знайшов якусь сімфілу )
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #854 : апреля 14, 2013, 21:29:51 » |
|
Деякі вужі ось так сидять і гучно шиплять, коли підходиш. А ось там зліва щілина, так туди вдіз такий 100%-ковий перс.  Найбільші самиці (водяні вужі), розміром 80 см (від долови до клоаки)... Ех... а в минулому році я там надибав звичайного вужа 90 см, але це все не те. Рекордсмена треба    ПС Рома, а ти знову в степу грибів поїв, що став екстрасенсом і побачив своїми очима, що я там знайшов?   А оті всі гриби, що я знайшов можеш визначити чи хоч охарактеризувати? Розумію, що напевно то все отруйне, але цікаво що скажуть люди, які на цьому знаються. Можна було б зробити супер фотографію: типу велетенська пляма вужів, що паруються. Але для того треба було б напружуватись, докладати зусиль, а я ледацюга! Тому он "демоверсія"  Уявляйте самі  : ось така "плямка", але в 8 разів більше (а то й не лише в вісім  ). Підходиш і починається така метушня! Всі повзуть, панічно не знають в яку сторону тікати, а ті що повзуть лякають, тих хто поряд сидів і вони теж починають тікати. І от так стоїш ти, а навколо вся земля ворушиться   Повірте, враження від цього дуже приємні, а особливо після зими 
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #855 : апреля 14, 2013, 21:37:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Аркадій
Активный террариумист

Офлайн
Аркадій
|
 |
« Ответ #856 : апреля 14, 2013, 21:41:34 » |
|
Зверніть увагу: це фотки однієї і тієї самої особини, але під різним кутом  Насправді воно таке: 
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
 |
« Ответ #857 : апреля 14, 2013, 23:56:33 » |
|
А якщо серйозно, то як я вже казав: один мій знайомий ентомолог казав, що ще десь 30 років тому сколопендри там були на кожному кроці, але за останні років так 10 ні я ні мої знайомі: краєзнавець, серпентолог, орнітолог, купка ботаніків (а ще й я), жодного разу сколопендр там не бачили. А ти вважаєш, що на цьому колі твоїх знайомих (антрополога ще бракує), світло клином зішлося, і більше ніхто там за 8 років не ходив, і сколопендр не бачів? Я так вважаю, що ходили і бачили, от тільки тобі не докладали. Ти ще зверни увагу на пору року, зараз сколопендри саме на поверхню виходять, можливо твої знайомі-науковці просто не тоді приходили. Немає на Укераїні ніякої іншої сколопендри. Є тільки слипа сколопендра, але вона дуже видрізняється. І якщо на Николаєвщині сколопендри трапляються на кожному кроці, нізащо не повірю, що на Херсонщині вони така рідкість, що за 8 років ніхто не бачив.
|
|
|
|
|
|
|
Hierophis
|
 |
« Ответ #858 : апреля 15, 2013, 00:16:26 » |
|
Esox, с чого це ти взяв, що крім криптопса нема білше сколопендр? Це тобі в Дону сказали? ))) Я знаю що як мінімум один вид сімфилід є, і дуже великий, до 6см! От як раз на тому тиждні я таку бачив. А Аркадій міг і криптопса сплутати з цінгулятою, він же сам каззав, що тількі батрахогерпетоархеоихтіолог, а не ентомоарахнолог )))) Тому якщо фотки нема, то це усе дуже сильна дубіево ;)
Аркадій, а гриби твої як раз їстивні, і називаются вони копрінусами коматусами, простіше навозниками, чи як там буде правильно, може багнючники))) Ні, кізячники! Ні, гнійничники )))))
|
|
|
|
|
|
|
Esox
|
 |
« Ответ #859 : апреля 15, 2013, 13:32:30 » |
|
Esox, с чого це ти взяв, що крім криптопса нема білше сколопендр? Це тобі в Дону сказали? В Дону я ніколи не плавав. Книжка є така "Сколопендровіе многоножки", автори Заплесская і Шилейко. А яке відношення симфілиди мають до сколопендр? А похожа і свиня на їжака (українською цей вислів щось не дуже виходить). І якщо Аркадій клопів жуками називає, то ясна річ, що міг сплутати. Але чому ти береш под сумнів можливість того, що то дійсно була цінгулята? Чи ти в мешкання сколопендр у Донецьку віриш, а на Херсонщині - ні?
|
|
|
|
|
|
|
|