MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 01:59:34 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158582 раз)
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #840 : апреля 08, 2013, 01:15:57 »

Ну, порівняно з Дніпром всі річки України (окрім їх гірлових ділянок) вузенькі. Сіру ропуху я сам бачів в Щурово у неймовірній кількості. Чомусь тільки молоді (годовалі особіни) віповзали з заходом сонця, і складно було йти, намагаючись не розчавити жодної. Звичайну гадюку я як раз під тим ьерегом бачів, причому в воді (тільки не треба гнати пургу, що то був водяний вуж, я не такий йолоп, щоб сплутати). А трохи вище за течією від селе Богородічне доволі багато гадюк Нікольського.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #841 : апреля 13, 2013, 20:07:34 »

День видався вдалий. Прийшов собі додому, а справ просто море. Дивлюсь у вікно, а там ВЕСНА, все просто сяє життям  Зібрався і поїхав на серпентологічну прогулянку 
Це була перша зміс за день (а загалом бачив більше сотні й спіймав не мало)

Шкода його. А загалом у вужів зараз шлюбний період, тож вони прям усюди Улыбается

Зверніть увагу, як цей малий поганенько прикидається мертвим! А так, річки сильно вийшли з берегів і багато чого затопили. А на затоплених мілководних ділянках жаби, кумки й інші 

А загалом, чудово: серпентологічний кайф  Йдеш собі по території гарних біотопів, а змії просто всюди! Деякі просто самі до рук лізуть. І це я вже не кажу про зміїні оргії, де в 1 купі буває не 1 десяток особин.

Всі ті сотні вужів ловити нема сенсу. Ну йдеш собі й акцентуєш увагу лише на цікавих варіаціях забарвлення чи на дуже великих особинах, а це може приспати увагу 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #842 : апреля 13, 2013, 20:30:18 »

А, згадав, я ще грибів надибав дуже багато Улыбается

Перша сотня вужів щось чи то приспала мою увагу чи то я після зими розслабився, але було ось таке: підійшов до величезного місця зимівлі, сиджу й дивлюсь, як вужі повзають, а тут в 10 см від моєї голови жовтобрюх десь 80 см в довжину  Воно хотіло схопити мене, але вийшло навпаки Улыбается АЛЕ Ж Извиняющийся Думаю, що не ставив я собі за мету, полоза спіймати сьогодні, тож не хочеться щоб воно мене кусало. Схопив я його і навіть підняв над землею, щоб він нікуди не вструмив голову і все одно він від мене дурного втік Извиняющийся Я ж думаю собі, візьму я його краще біля клоаки, бо так вхопив прям біля голови. Поклав його щоб він трошки відповз, а я думаю: "Якраз буде зручно біля хвоста узяти". НЕ РОБІТЬ ТАК!!! Краще хай кусає Улыбается Полоз як дременув! А я за ним, в печеру, по горі каміння, що ніби лавина покотилось разом зі мною, роблю ривок, щоб хоч за хвіст ухопити, а не вистачає пару см. Навколо пилюка здійнялась, валуни котяться, ще й враження ніби стеля зараз завалиться (а це все просто на височенній швидкості). Ще й в печері темно, словом втік він від мене, але так "зачепив цим за нутро" (затролив), що я аж завівся. Й одразу у вилазки зявилась мета: "Спіймати жовтобрюха!" Щось я від того випадку аж в раш увійшов і як давай шукати полоза... Бігав, шукав, виклався на 1005, але спіймав! Особина з довжиною тіла 46 см, хвіст--16 і 201 "вентр" Улыбается

Я його прям з щілини в камінні вирвав (але не хвилюйтесь, я його не пошкодив). Він мене десь з 4 м помітив і почав тікати, але я все ж встиг добігти Улыбается

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #843 : апреля 13, 2013, 20:36:07 »

І спеціально для фанатів різних там букашок ось:
у воді була дровеняка, я її витяг, а знизу там мокриці, гамаруси і ці 2 сиділи, ось поклав на сміття, щоб краще видно було

\

Бачив під камінням купу кістянок, слимаків і вперше за своє життя занйшов в тих місцях малу кільчасту сколопендру. Справа в тому, що один видатний ентомолог ще десь 30 років тому там за день знаходив десятки й десятки цих сколопендр, але за останна 8 років я ось вперше таке там надибав.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #844 : апреля 13, 2013, 20:41:16 »

Зверніть увагу, я там вище виклав фото, як водяний вуж, ніби прикидається мертвим (погано так виходить), а ось порівняйте те з майстерністю звичайного вужа

Це лише на прикладі цих 2 особин, але 
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #845 : апреля 13, 2013, 20:47:09 »

Загалом зараз дуже гарно на природі, але туристів сьогодні ціле море Извиняющийся Вони навіть там, де їм самим не зручно бути, але вони все ж є:( І на конях і на машинах...

А, повертаючись до теми грибів, ось що я нафоткав:

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #846 : апреля 13, 2013, 20:51:22 »

А на мілині кумки сидять

А біля них маленькі плавунці плавають (багато). Хочу акцентувати увагу на тому, що плавунців я помічав лише в тих місцях, де і кумки були.

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #847 : апреля 13, 2013, 20:54:51 »

Потім продовжу "фотозвіт", бо ще є що показати 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #848 : апреля 14, 2013, 08:57:52 »

А це ось, повертаючись до теми того, як вдало деякі вужі прикидаються мертвими Улыбается

Було колись помічав, що окремі особини "паляться", коли їх береш до рук (одразу перестають прикидатись і тікати намагаються), але цей з образу не виходив:

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #849 : апреля 14, 2013, 09:00:00 »

Страниц: 1 ... 83 84 [85] 86 87 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018