MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 24, 2025, 01:29:43 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158577 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #830 : января 24, 2013, 21:25:52 »

Щось я тут давно нічого не писав, а планував тему взагалі, як щоденник.
Ну що ж, політ нормальний! При чому як в прямому, так і в переносному значенні. Тому, впринципі, важкувато відзначити щось варте уваги тераріумістичної спільноти. Хоча...!  Було якось надивився фоток тераріумів, де в якості декорацій використовують справжні гриби і аж сподобалось. Ну а що? Тварини, що мешкають в тих тераріумах, грибів не їдять, спори їм теж не нашкодять.  Словом, вирішив спробувати. Та й цікаво було: вийде в тераріумі гриби виростити самому чи ні? Спробував--вийшло! Улыбается вперше, з землі 3 штуки проросло. Аля я чомусь подумав, що може це випадково вийшлл, а тут:

А коли я це вперше помітив за день до фото), то воно було вдвічі меншим.

Ще й нагадувало 2 яйця цього виду, але щось вони дуже швидко розростались.

Гарно, а ще й патріотично, бо це не якась заморська гидота, а наше, рідне 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #831 : января 24, 2013, 21:28:19 »

Незважаючи на те, що цей вид грибів отруйний, але тварині воно не шкодить. І, як не дивно, в тераріумі воно дуже гарно виглядає. Ніби якась перлина:

Хоча для мене, ще й, важливо, що цей маленький експеримент вдався Улыбается

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #832 : апреля 03, 2013, 22:15:36 »

Щось давно я тут не писав, алж і зима протрималася довго Извиняющийся

І ось вже весна: минула неділя. Чудова погода, практично спека; пташки співають все квітне, росте... Чудово  І знову перша в сезоні змія--звичайний вуж. Гадюк шукав так що аж дерева з корінням хрумтіли, ще й довго шукав. Але все ж вони на більшій частині Херсонщини виходять з зимівлі пізніше ніж вужі. І тут я собі йду, шукаю і в мені прокидається  качкодзьоб батрахолог  Думаю: "Треба щось з батрахофауни знайти". Пішов обстежувати водоймища. Дивлюсь нікого нема, ніхто не співає... Але ж як це так, щоб я взяв і не надибав Давай міркувати  Думаю собі: "Мабуть ще не прогрілись великі водойми, тому там амфібій і нема. Отже треба шукати те, що вже прогрілося!!!". І пішов шукати  Шукаю-блукаю, а земноводних так і нема  в шоке Але все жзнайшов спочатку у невеличкому і дуже не глибокому відгалуженні великого озера 1 маленьку озерну жабу. А в голові:" Оце так результат    ". Пошуки не припинив і :

буквально в малій калюжі знайшов цілу купу минулорічних кумок і озерних жаб, що разом там сиділи. І всі ж такі малі, як той дендробатес ауратус Але ж такі гарні Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #833 : апреля 03, 2013, 22:20:51 »

Потім в іншому місці ще трошки жаб надибав і бачив великого фазана Улыбается

Роман Трохимчук
Новичок на форуме
*
Офлайн Офлайн

« Ответ #834 : апреля 06, 2013, 12:40:01 »

Краса Да
А в нас ще нікого не видно непонимающий
Потрібно буде на наступному тижні з'їздити до Сіверського Дінця - авось пощастить і зроблю фотографій)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #835 : апреля 06, 2013, 15:46:37 »

Краса Да
А в нас ще нікого не видно непонимающий
Потрібно буде на наступному тижні з'їздити до Сіверського Дінця - авось пощастить і зроблю фотографій)

Сіверський Донець і його околиці це (переважно) неймовірно гарні місця  Я там був і мені дуже сподобалось, природа просто захоплює красою Улыбается Коли вперше побачив ту річку, то здивувала її ширина: воно ж таке вузеньке, але все одно гарне.
Ну що ж, будемо чекати на ваші фотографії 
ПС
Зараз погода досконала, але справ повно і до природи дістанусь лише на наступних вихідних, тоді і "відзвітую" 
Роман Трохимчук
Новичок на форуме
*
Офлайн Офлайн

« Ответ #836 : апреля 07, 2013, 00:12:49 »

Теж буду чекати звіт Улыбается
Esox
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #837 : апреля 07, 2013, 17:52:13 »

Донець - дійсно дуже гарна річка. Там дуже багата фауна комах, птахів, плазунів і амфібій. Причому майже всіх везхвостих земноводних України в можно знайти в одному місці. І нiчого вона не вузька, хіба що на деякіх ділянках. А подекуди ширина більше 100 м, що по стандартам України немало. І глибина різна, подекди 5 м у руслі, а подекуди - 20 у самого берега. Так само коливається і швидкість течії. Серед іхтіофауни Донець особливо багатий лящем (особини в 1 - 3 кг зустрічаються масово), щукою, головлем и некрупним (але дуже вкусним) сомом.
Кілька фоток з околиць Святогорська:

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #838 : апреля 07, 2013, 18:06:54 »

Ось можете порівняти вигляд частини Дніпра по якій проходить форватор (ці фото вище викладені) з головною річкою сходу України.
Це Сіверський Донець.

Річка вузенька, гарна та ще й доволі довга. На тій ділянці, яку я відвідав, навколо річки росте ліс на височенних і крутих схилах ,з однієї сторони. А з іншої сторони—більш-менш рівна ділянка серед якої трапляються саги (хоч і не пустельні).  Сама річка доволі стрімка, не мало там різної риби... Проте той стародавній, справжній ліс на височенних пагорбах (які більше нагадують гори) мені сподобався якось більше Улыбается З плазунів там можна легко зустріти мідянку звичайну, „чорну гадюку”, а навесні—веретільницю. Мабуть там є і ще якісь ящірки, болотяна черепаха, але в цьому я не можу вас запевнити. За той не дуже тривалий час мого перебування там було знайдено дрібного звичайного тритона, різних зелених жаб і цілу купу гостромордих жаб. Хоча зрозуміло, що там є ще деякі види.

Як я вже писав, ось (згори). Додам, що місцеві батрахологи там сіру ропуху бачили десь, а селяни одному знайомому принесли живу (увага) мідянку (просто знали, що людина серпентолог і ось знайшли і принесли). А так, безхвостих амфібій там не мало видів: квакша (чи як пише Писанець "райка"), кумка (не плутати з працівником Київського зоопарку), землянка, зелена ропуха. Словом, повністю погоджуюсь зі словами Езокса Улыбается Шкода що у нас біда з транспортним сполученням з цим регіоном України, а так я буди ще не раз поїхав.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #839 : апреля 07, 2013, 18:12:34 »

Кілька фоток з околиць Святогорська:

"Тоді оставсь би сиротою
З святими горами Дніпро"
ПС
Гарно! Я б ось там гадюку пошукав би 
Страниц: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 115   Вверх
Печать