MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 22, 2025, 21:57:10 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158466 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #750 : августа 02, 2012, 20:30:23 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #751 : августа 02, 2012, 20:34:27 »

А ось тепер уявіть, скільки в ось таких місцях гадюк Микільського

І такого там повно, а ще й купа водоймищ посеред лісу (і це я не лише про річку) 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #752 : августа 02, 2012, 20:38:03 »

Посеред лісу там розташоване велике й стародавнє хазарське городище. Там постійо розкопки ведуться різні. Вражають дуже помітні вали того городища!

Але фотки тих місць вірус знищив

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #753 : августа 02, 2012, 20:41:06 »

А в часи війни з Німеччиною там відбувалися запеклі бої. Шанці й досі легко помітити. А різної вибухівки там так багато, що за 5 хвилин легко можна знайти хоч якийсь боєприпас (наприклад мінометну міну). Але таке там теж не всюди

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #754 : августа 04, 2012, 22:04:18 »

Якщо Дніпро це не те що велика, а велична ріка. Сіверський Донець можна назвати середньою річкою. То ось так виглядає одна з маленьких річок України (ще й дуже чиста).

Не зарегульована, не перекачана на зрошення, не перетворена на стічну канаву... Аж якось не звично.

Одразу вразило, що там повно різної дичини!! Може це якраз від того, що водоймище збереглося в своєму первозданному стані. Для орнітологів там точно рай.

Хоча, стосовно саме цієї річки, таі прилеглі до річки території дуже цікаві. Там дуже гарні біотопи плазунів та нерестилища амфібій.

Сама річка, навіть в пониззі не глибока, а за рахунок неймовірної прозорості води, навіть в її центрі видно дно.

Зрозуміло, що вздовж неї ще повно дикорослих фруктових дерев та кущів з їстівними плодами. Та й риби там багато (а рибалок ще більше).

А це ось берег річки і славнозвісний міст!

Збудований він в ХІХ столітті, як залізничний. Використовувався при зйомках фільму „Невловимі месники”.

Що приємно, так це те, що цей міст зараз слугує чудовим укриттям, місцем зимівлі і взагалі корисною штукою для багатьох плазунів.

Ще є там купа різних туристичних об’єктів. Але серед них усіх сильно вирізняється стародавня фортеця. Але, як на зло, під кінець вилазки сіли усі батарейки, тож я не маю фотографій фортеці Извиняющийся  Заснована вона в 1491 році турками на місці генуезького замку. Складалася з цитаделі та укріпленого передмістя (зараз мало що з цього вціліло). Була одним з форпостів Османської імперії і на неї покладали великі надії в плані подальших завоювань. В 1492 році козаки з Києва та Чернігова приплили туди, так би мовити, поздоровкатись з сусідами. Але бусурмани потім швиденько відбудували напівзруйновану фортецю (я ж кажу османи на неї реально розраховували).  У 1673 році кошовий Іван Сірко атакував це укріплення. Більшість джерел пише, що фортеця припинила своє існування наприкінці XVII ст.. у зв’язку з походами Мазепи. Багато досліджень тут провів Віктор Гошкевич (в сої часи це був дуже відомий дослідник).

Це  стежка з бруківки, що там довша ніж в Херсоні (у нас такого трошки).

У 1992 році на честь наших козаків тут встановили ось цей монумент:

Мене він вразив до глибини душі. Фотка цього не може передати.

А ще, я там надибав трошки печер!!

Перша глибока, але влізти в неї можна лише на череві. Та й бруду, сміття на вході там багато. Хай спелеологи лізуть.

Зате друга—майже ростова, глибока, широка ще й має ряд розгалужень. Цікаво!
При всій повазі до місцевих скажу, що навряд про цю другу печеру знає багато людей. Просто вона в такому місці знаходиться, що адекватна людина за власним бажанням туди не полізе

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #755 : августа 04, 2012, 22:08:08 »

Ось

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #756 : августа 06, 2012, 15:37:32 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #757 : августа 08, 2012, 14:17:08 »

Ще ось фото печери в яку на череві треба лізти

А це, мабуть, зозуля.

Оце до неї складно підкрастися!
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #758 : августа 08, 2012, 14:29:46 »

Сергій.
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #759 : августа 10, 2012, 13:46:34 »

Добрий день! Аркадій а ви случайно не бували поблизості цеї місцевості,(ст.Партизани,село Домагаровка)?
мені цікаво щотам може бути з рептилій(змії) і якщо можливо то де їмено?
буду дуже вдячний,за відповідь.
Страниц: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018