MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 15, 2025, 22:37:04 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 64 65 [66] 67 68 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 158029 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #650 : мая 27, 2012, 16:37:41 »

У мене теж кілька фоток знайшлось Улыбается За 7 годин кажеш? А це з урахуванням привалу?! Справді цікаво, що дибок там повно. Та й не лише дибок.

А ще там стільки літаючої дичини!

А це ось такий степовий полюдаріум

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #651 : мая 28, 2012, 23:00:37 »

В різних джерелах про шоломоголових ропух пишуть, що самці частенько сидять, пересуваються по різним там гілкам, дрючкам тощо. Але я якось помічав самця цієї ропхи лише в схованках розташованих на землі. А ось декілька діб тому вперше побачив

реально сидить (типу в схованці) на гілках біля самої стелі тераріуму. А ще воно відламало передостанній листочок кротону. І якщо під час його пересування поза схованками доторкнутись до нього (обережно так), то цей самець миттєво роздувається, стає нерухомим, а що цікаво--застигає в тій позі в якій був на момент контакту (тільки стає надутим). За самицею шоломоголової ропухи я багато спостерігав, але не бачив щоб воно так реагувало. Вона і спокійна і не надувається. В літературі, звичайно, пишуть, що така оборонна поведінка є притаманною для багатьох ропух, проте я бачив таке лише у цієї особини.
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #652 : июня 01, 2012, 19:40:58 »

Це ось надибав кілька фотографій. Давно це було.

Щось жовточеревий полоз на знімках поганенько  вийшов, зате річку дбре видно:)

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #653 : июня 06, 2012, 21:35:29 »

Шановне панство! Я тут третього червня цього року відвідав Армянськ (Вірменськ, Вірменський базар, Ermeni Bazar, Эрмени Базар), словом, називайте як приємніше Улыбается І окрім усілякого-різного надибав на території самого містечка: в руїнах ось це

Все був зайнятий, щоб фотки викласти. Лише ось зараз зробив.

Як вважаєте, до якого виду належить ця змія? Я впринципі маю певні припущення, але там вже настільки сплюндровані сонцем залишки тіла, що ні фолідозу ні луски нормально не вийде роздивитись

Біотоп в якому була зроблена знахідка вельми багатогранний, але виходячи з данних моїх спостережень і інформації отриманої ще від ряду гепретологів по цьому району, можна зробити висновки, що там мешкає не мало видів змій.
Як на мене то наврядче це водяний вуж, бо у нього голова видовжена. Вуж звичайний? Там зовсім не вужиний біотоп і можна зробити припущення, що вужі там взагалі не зустрічаються. Степова гадюка? Як на мене, то ні! У неї голова майде трикутна, а ут форма черепа інша, а пропорції тіла більш притаманні полозам і вужам. Словом, є ще аргументи проти, але це не гадюка. А ось далі варто поміркувати. Зроблю припущення, що це, наприклад, жовточеревий полоз (виходячи в форми голови), хоча й маю сумніви.
А ви що про це думаєте?! Думает Думает
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #654 : июня 09, 2012, 21:03:15 »

землянки

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #655 : июня 10, 2012, 17:14:47 »

Щось давно я тут фотографій не викладав. Словом, все гаразд, гекон в нормі (а він багато гидить!). Спостерігав за його активністю вночі. Круто. Він навіть в темряві змінює свій колір під колір поверхні на якій сидить і це все з урахуванням того що у  нього не вертикальні зіниці. Тераріум... Я б сказав, що тут стабільність--ознака якості. Зовні майже нічого не змінилося з того часу, як я тут перші його фотки виклав.

Ще хочу акцентувати увагу на одній важливій для цього виду конструктивній особливості внутршнього устрою тераріума. В ньому навіть вдень, навіть при увімкненному світлі є повно місць, де зберігається темрява! Це важливо для такої ящірки, бо вони і світло не сильно полюбляють, а особливо інтенсивне. А в темряві вони себе комфортно почувають (воно ж нічне).

Враховуйте, що я ці знімки робив вдень при вімкненному верхньому світлі в кімнаті та ще й зі спалахом фотоапарата

Сам плазун зрозуміло, що заховався. Та й я не сильно збирався його турбувати фотосессією.
А це, я б сказав, верхній ярус (точніше його частина)

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #656 : июня 13, 2012, 22:38:17 »

Ось лише зараз повернувся з експедиції... Фух... Ще зараз треба купу всього робити тому напишу такий собі встпу в коротких тезах Улыбается
1)"Це щось дивовижне, надзвичайне..." як співає одна українська виконавиця

Про герпетобатрахофауну скажу, що це була гідробіологічна експедиція, метою якої було на багатьох станціях узяти купу різних проб: бентосу, планктону, перифітону, зоофітозу... Тому пошукати герпетологічні біотопи і якихось цікавих тваринок практично не було можливості Извиняющийся З того що бачив, особливого нічого не було. Були вужі звичайні, вуж водяний, болотяна черепаха, озерні жаби. Але це навіть без пошуку, а коли проїздили повз певні місця, то бачив такі біотопи батрахофауни, що в сприятливий час там можна знайти все що захочеться Улыбается А ще там такі місцинки й коряги:

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #657 : июня 13, 2012, 22:45:15 »

А найбільш дивним враженям про цю місцину було--"пустеля"

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #658 : июня 13, 2012, 22:45:51 »

Аркадій