MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

февраля 14, 2025, 19:44:39 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 157965 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #560 : апреля 25, 2012, 21:08:46 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #561 : апреля 25, 2012, 21:32:01 »

зверніть увагу на те, наскільки близьк вийшло підійти
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #562 : апреля 25, 2012, 21:33:28 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #563 : апреля 26, 2012, 14:12:56 »

Так. Ніхто не вгадав, я мабуть теж не вгадав би Улыбается Словом, я вчора відвідав БІОСФЕРНИЙ ЗАПОВІДНИК "Асканія-Нова", ще й екскурсію провів пан Гавриленко, що є її директором

Відвідав і степ з кіньми дикими, бізонами, куланами... І зоопарк і дендропарк. Загалом вийшов доволі пристойний маршрут

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #564 : апреля 26, 2012, 19:51:20 »

І так. Загалом, подорож в Асканію завжди забезпечує купу емоцій і вражень. А тут ще так чудово склалось, що сваї асканійські володіня показував сам директор заповідника,  а не якийсь екскурсовод-папуга. Це круто. Та й я там був не вперше, тому є з чим порівняти. Приємно, що й ми відхилились .від класичного туристичного маршруту і бачили багато місць куди туристів не пускають.  Коротко по пунктах: в зоопарку багато тварин рідкісних ідуже гарні вольєри, які лише умовно відділяють від тварин. Ось наприклад сидить в вольєрі за малим парканом павич, набридло йому і він вже десь біля тебе ходить. Але деякі види реально в клітках. Дендропарк--суцільний біотопний тераріум для птахів. Особливо гарними є стави (з усіх точок зору) По берегах сидять жаби і ропухи. Йдеш по стежці, а з берега у воду безупину звичайні вужі тікають. Та й самі стави не порожні: там повно риби! А так як чисельність звичайних вужів нема кому регулявати, то їх там повно і деякі екземпляри дуже великі за розміром!! Вважаю, що там можна знайти вужа на багато більшого за метр в довжжину. Цікаво, що великі площі заповіднику авесні затоплюються водою і утворюється велике тимчасове озеро. Я бачив це на фотках--ВРАЖАЄ. По зміям можу розповісти, що навіть коли якийсь там екскурсовод підходить до клітки з гвинторогим козлом, то розповідає про це копите в контексті історій про сарматських полозів. Та й мідянки там є, бо й лісу там повно і антропогенних (адміністративних) споруд та й природніх біотопві багато (добре, багато ящірок і вужів) Кажуть, що жовтобрюхів там нема, але я не дуже то й вірю, бо я проаналізував всю доступу літературу і виявив, що саме герпетологічних досліджень там ніколи не булою. Гадюки там Є, але там майже не злишилось біотопв для гадюк, бо як не крути, а це заповідник для пернатих і копитних. Та й директор відзначає, що  гадюк там все менше і менше стає Извиняющийся

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #565 : апреля 26, 2012, 20:05:50 »

Hierophis
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

« Ответ #566 : апреля 26, 2012, 20:10:42 »

" А тут ще так чудово склалось, що сваї асканійські володіня показував сам директор заповідника,  а не якийсь екскурсовод-папуга. Це круто."

Так писати- це неповага до людей, які роблять екскурсіі! А ще це опосередковане залицяння до вищього кірівнитсва, це ознака гуруізму ;)

Що до гадюк, звісно, вони напустили туди всякіх кіз та корів з усього світу, які там усе витоптали, а потім діректор дивуєтся, що годюк стае меньше ))))) Це крутий висновок, звісно іх стає меньше, тому ще всякіх рогів та копит- більше.
Гарно що в нас ще є справжні степи, а не те що зробили в Асканін Нові ;)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #567 : апреля 26, 2012, 20:19:27 »

Особливо хочу акцентувати на кліматичних особливостях цього шматка Херсонщини. Там завжди дуже й дуже спекотно. Навіть назви навколищніх селищ кажуть про спекотність регіону (наприклад по дорозі є село Чорна долина) Та й дерева вздвж дороги, ніби після якогось вибуху: чорні, обпалені, зкрючені. Ось наприклад в заповідику в позаминулому році випало трошки більше ніж 200 см опадів, за словами директора. А сонечко промінням шмалить конкретно там
Ось що й цікаво--колір шкіри корінних українців з цього "асканійського" регіону. Вони не те що смагляві, а аж занадто засмаглі. Звичайно я й сам не блідий :0, бачивбачив смаглявих, але ж місцеві мешканці там мало не коричневі за кольором шкіри ?) Це все наше південне сонечко Та й я за той один день екскурсії там добряче засмаг. А яккщо там мешкати, то буду прям афроукраїнцем Хча б за кольором шкіри

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #568 : апреля 26, 2012, 20:27:07 »

" А тут ще так чудово склалось, що сваї асканійські володіня показував сам директор заповідника,  а не якийсь екскурсовод-папуга. Це круто."

Так писати- це неповага до людей, які роблять екскурсіі! А ще це опосередковане залицяння до вищього кірівнитсва, це ознака гуруізму ;)

Зовсім не так. Я й сам багато екскурсій водив, але мені дуже огидні екскурсоводи, що ніби папуги: завчили шмат тексту і повторюють його. А самі не знають навіть загальновідомих речей.
А те що директор водить екскурсії краще за екскурсоводів, це я кажу, як людина що знається на цьому.
А ще як доказ "геніальності" тамтешніх екскурсоводів--минулого разу, коли я там був мені ексукрсовод показуючи пальцем на звичайного вужа казала: "Це водяний вуж. У нього ж вушки отже, це вуж, а якщо він в воді, то він водяний" А поті я їй вказав на справжнього водяного вужа, а вона мені :"Це степова гадюка. В неї ж нема вушок. Дивись, як чудово плаває"
Ось так Улыбается
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #569 : апреля 26, 2012, 20:41:04 »

Загалом Асканія-Нова це дивовижна рукотворна оаза посеред засушливого степового регіону. Про змій ще додам. Зрозуміло, що червонокнижних плазунів там вистачає. Проте, саме заповідне ядро є дуже маленьким і за розповідями має ряд проблем. А поряд з ним купа всього антропогенного... Тож я маю сумніви, що в тому заповідному ядрі  змій більше ніж на території різних там парків і споруд. Ось виходить що тих самих сарматських полозів "зберігають" на території різних вольєрів та клумб. Заповідник.
А ось скіфська баба на вершині Зміїної гори.

Страниц: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018