Не дуже то воно стосується теми в російськомовному розділі, тому викладу тут. Було йду собі в спеку, а навколо посушлива рівнина, на небі жодної хмарки, вода яку взяв з собою закінчилась доволі давно... Йду, йду... І бачу купу очерету! Велику купу очерету. Підходжу, а води в тій ділянці десь кілька см і та брудна, зате комарів!!! У тих комарів там, напевно досконалий інкубатор
Сів у затінку, щоб охолонути і чую водоспад!
Оцінив ситуацію, подивився навколо на ту рівнину і думаю: "Ура. Глюки
"
Типу рідке повітря в спеку я вже колись бачив, але то просто ілюзія (обман зору від спеки) була. А водоспад це щось нове
Вирішив пролізти крізь хащі на звук того "водоспаду" і надибав ось таке
сім'явиверженняГейзер
Фонтан
Називати можна як завгодно, але суті воно не змінює.
Посеред посушливої рівнини, далеко від населених пунктів, з під землі прям таки "лупашить" дуже потужний струмінь прісної води. Висота того струменя близько 2 м!! Вода там дуже смачна, але неймовірно крижана! Я було хотів набрати води в пляшку і вструмив руку в ту водичку. Так вона така крижана, що відчуття були ніби отримав термічний опік, але не високою, а низькою температурою. Висунув руку і ніби судоми слабенькі були в тій частині, яка контактувала з водою. Круто! Зрозуміло, що ще й навколо було спекотно і я був дуже не холодний, але відчуття вразили.
Нажаль та штука "окультурена". Там оно, місточок до струменя зробили, бо біля нього туристи напевно не мають бажання воду набирати, а бажають прям в повітрі набрати (як і я зробив). А якщо не по місточку йти а в ту крижану воду влізти, то буде не файно. Якби я тоді там так зробив, то може залишився б там "підвищувати рибопродуктивність"