MyReptile
My Reptile
Международный Клуб
Террариумистов
Моя рептилия

мая 24, 2025, 15:43:37 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Войти
На главную Начало Помощь Календарь Галерея Войти Регистрация Чат
Страниц: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 115   Вниз
Печать
Автор Тема: Мандрівки (Тема Аркадия на украинском языке для тех, кто его понимает)  (Прочитано 165709 раз)
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1050 : июня 21, 2013, 17:09:56 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1051 : июня 21, 2013, 17:12:40 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1052 : июня 22, 2013, 16:36:44 »

Те що черепах і п"явок в Буркутах багато я вже казав, але про їх симбіоз розповісти ще не встиг 

Ось сидить вся наша експедиційна група в польовому таборі і чуя я якийсь дуже слабенький звук, що виділяється на фоні решти. А колеги мої балакають й навіть уваги не звертають на те, що навколо щось коїться. Я стрімголов помчав в хащі з яких линув звук і знайшов там черепаху. Але не просту, а з п"явкою на панцирі!

Наврядче п"явочка зможе пробити панцир болотяної черепахи  а одже воно використовує плазуна, як засіб пересування!

Проте й це ще не все! Найстарший учасник експедиції взяв і пальцем припідняв краєчок п"явки і ми побачили там  під п"явкою купу малесеньких п"явочок, які міцно тримались за дорослу особину! Виходить, що у них ще й є турбота про потомство  Думает
Як завжди, найцікавіший кадр зіпсувала моя "мильниця", але у друга вийшов нормальний знімок, тобто інформація не втрачена і докази є 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1053 : июня 22, 2013, 16:59:15 »

Сьогодні був в одному з поймених лісів, на березі Дніпра, а звідти на болота пішов. Прикольно вийшло! Бачив багато цікавого, наприклад, знайшов гостроморду жабу доросл. Цікаво й те, що я перший, хто зміг там надибати цей вид, хоч навіть різні батрахологи проводили там цілеспрямовані пошуки. Ще й не просто пошуки, а збирались у великі експедиційні групи, в склад яких входили типу круті спеціалісти з різних міст... А я собі йду і  бачу гостроморда жаба тікає по суходолу. Думаю собі: Сфоткати чи спочатку спіймати? Вирішив, що ловити амфібію мені якось не треба, а ось фото не завадить! І доки витягав фотоапарат воно взяло й як почало тікати, що аж втікло Извиняющийся Ще й фотку зробити не встиг Извиняющийся Ліньки було переривати все болото в якому жаба заховалась, тому вирішив зробити інакше.

Я так поміркував  Думает і зробив припущення, що за цьогорічних погодніх умов, хоч частина пуголовків гостромордої жаби мала б вже пройти метаморфоз! І аж захотілось перевірити це припущення І ось шукаю, шукаю, ще шукаю і вже закрадаються думки типу того, що я щось наплутав і так рано ще ніякі гостроморді жаби метаморфоз пройти не могли Але я ж пам"ятаю, що в цей час вже знаходив жаб цього виду після метаморфозу, ще й рік тоді був не такий теплий. І що ви собі думаєте? Знайшов!! Я ж знав, що так круто помилятись я просто не міг  Дивлюсь, а на землі чи то якась дуже дивна комашка смикнулась чи ще якийсь спермій чупакабри  Розгледів ту дрібноту і помачив, що це якраз цьогорічка гостромордої жаби. І таке воно дрібне, що на нігті мізиньця поміститься цілком, ще й не всю площу нігтя собою покриє 
Але метаморфоз пройшли ще не всі, трохи пізніше бачив трошки пуголовкв цього (та й інших видів) виду. І скажу я вам, що їм ще до кінця метаморфозу не дуже то й близько Улыбается Загалом, на території не глиоких калюж на лугах дуже багато різних пуголовків і якщо не розпочнеться потужна посуха, то вихід молоді буде дуже маштабний! Але... Извиняющийся
Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1054 : июня 22, 2013, 18:38:10 »

Додам трошки ілюстрацій до вище написаного

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1055 : июня 22, 2013, 18:41:33 »

Цікаво, а наші тераріумісти можуть впізнати вид пуголовка по фото? 

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1056 : июня 22, 2013, 18:44:26 »

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1057 : июня 22, 2013, 18:52:02 »

Шкода, що в місцях скупчення пуголовків дуже багато ось цієї клятої тварюки

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1058 : июня 22, 2013, 19:21:43 »

Біотоп пуголовків (як мінімум 4 видів, а то й п"яти, а то й більше)

Аркадій
Активный террариумист
Офлайн Офлайн

Аркадій

« Ответ #1059 : июня 22, 2013, 19:25:43 »

А ще знайшов не розбите яйце пташки

Страниц: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 115   Вверх
Печать
Перейти в:  

MyReptile 2006-2018